מבנה תכנית הלימודים תש"ף – המתווה החדש

החל משנת הלימודים 2020-2019 (תש"ף) מציעה הפקולטה למדעי הרוח דרך חדשה ללמוד לתואר הראשון.  דרך זו תעניק לסטודנטים בסיס ידע רחב ומגוון, תשכלל את ארגז הכלים השימושיים שירכשו ותחבר בין לימודים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר לבין השאיפות האישיות של כל תלמיד ותלמידה.


דרך הלימודים החדשה כוללת שלושה מרכיבים. בחלק הראשון ללימודים נחשפים הסטודנטים לעולם העשיר של מדעי הרוח דרך קורסי מגוון רחבי יריעה. במקביל, הסטודנטים זוכים לחזק את מיומנויות החשיבה, הניתוח והכתיבה שלהם, בעברית ובאנגלית, במסגרת סדנאות מיומנות.


בחלק המרכזי של התואר, הסטודנטים יעמיקו את הכרותם עם תחום אחד או יותר במדעי הרוח, תוך שהם מתקדמים באופן שיטתי מקורסי מבוא ומתודולוגיה בסיסיים עד לסמינרים. הדגש בחלק זה הוא על מצוינות אקדמית שתאפשר לטובי התלמידים להמשיך לקריירה בתחום המחקר אם יחפצו בכך.


​בחלק השלישי, יבחרו הסטודנטים כיצד הם רוצים לגשר בין לימודיהם במדעי הרוח לבין תכניותיהם לעתיד. במסגרת שעות החיבור האישי יוכלו הסטודנטים להמשיך ולהעמיק בתחום הארכיאולוגיה של ארץ ישראל ולקבל הכשרה מקצועית במסלול ארכיאולוג חופר (בשיתוף ראשות העתיקות). מסלול המשלב עבודה תיאורטית ומעשית ומקנה תעודה מקצועית המאפשרת עבודה בראשות העתיקות. כמו כן לסטודנטים המתעדים להמשיך לתואר שני ניתן ללמוד שפה נוספת על חשבון שעות התואר.

סטודנטים אשר אינם מעוניינים במסלול ארכיאולוג חופר או שפה מודרנית נוספת, יוכלו (באישור ראש החוג) לשלב קורסים מתוך לימודי תעודת הוראה (ובכך להתקדם בזריזות לקראת עתיד במערכת החינוך), להשתתף בסדנאות או קורסים במרכז ליזמות (ובכך לרכוש ערכת כלים שתאפשר להם לקדם פרויקטים כלכליים, חברתיים או תרבותיים) או לטעום מעולמות כתיבה, עריכה ותרגום או להתנסות בקורסים וקליניקות משלבות עשייה חברתית .

 

המסלול הדו-חוגי – מסלול ארכיאולוגיה של ארץ ישראל וסביבותיה

המסלול הדו-חוגי – מסלול תרבויות המזרח הקדום

המסלול החד-חוגי – ארכיאולוגיה של ארץ ישראל וסביבותיה ותרבויות המזרח הקדום

הכשרה מעשית לארכיאולוגים חופרים

חובת חפירה לימודית וימי סיור לתלמידי כל המסלולים 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>