חובות במהלך הלימודים

1. עבודות
בסיומו של סמינריון התלמיד יבחר אם להגיש עבודה בהיקף מצומצם ("רפרט") או עבודה סמינריונית.

• התלמידים ימסרו את העבודות באמצעות מזכירות החוג בלבד (אין למסור את העבודות לידי המורה אישית). העבודות תוחזרנה לתלמידים לאחר בדיקה והערכה, תוך פרק זמן של שלושה חודשים מיום מסירתן הרשמי.
  • התלמידים חייבים להשאיר בידיהם עותק של העבודה הסמינריונית שמסרו.
  • תלמידים שלא יגישו את העבודות במועד יתבקשו להירשם לסמינריון אחר בסמסטר הבא.
  • לא ניתן לשפר ציון בעבודה סמינריונית באמצעות תיקון העבודה או באמצעות כתיבת עבודה אחרת באותו סמינריון.
  • תלמידים רשאים להירשם לקורס סמינריוני אחר במקום הקורס שבו השיגו ציון שאיננו משביע את רצונם.
  • לא יגיש תלמיד אותה עבודה ביותר מקורס אחד באוניברסיטה.

​על התלמידים לקבל ציון "עובר" (60 לפחות) בכל אחד מן הקורסים ובעבודות הסמינריוניות.

2. שפה זרה שנייה
תלמידי המסלול המחקרי (עם עבודת גמר)  נדרשים לסיים ברמת פטור קורס בשפה זרה שנייה, גרמנית או צרפתית. במקום שפות אלה יוכל היועץ לאשר לימוד שפה עתיקה בתנאי ששפה זו הולמת את נושא מחקרו של התלמיד ותחום התמחותו.

3. על תלמידי כל המסלולים – הן המסלול המחקרי הן המסלול העיוני – חלה חובת לימוד של הקורס "ספרות מסופוטמית וחקר המקרא" בהיקף של 4 ש"ס (הנכללות במניין השעות לתואר). מטרת הקורס להעמיק את ידיעות התלמיד בעולם המקרא, ובמסגרתו נלמדים יסודות השפה האכדית.

4. בחינת גמר לתלמידי המסלול העיוני
בחינת הגמר מקיפה יחידת פרקים מן המקרא בצירוף חומר ביבליוגרפי רלוונטי, לפי קביעת החוג. מועדי הבחינה מתפרסמים בלוח הבחינות של החוג. החומר לבחינה מתפרסם באתר החוג. יש להירשם לבחינה במזכירות החוג עד שבועיים לפני מועד קיומה.

5. עבודת גמר לתלמידי המסלול המחקרי
לפירוט בנושא כתיבת עבודת גמר לחץ כאן
בקישורים להלן: טופס אישור לכתיבת עבודת גמר (יוגש עם הגשת ההצעה)
​טופס הפקדה של עבודות גמר לתואר שני (יוגש עם הגשת העותק הדיגיטלי של עבודת הגמר)