מבנה תכנית הלימודים

חובות הלימוד במסלול העיוני (ללא עבודת גמר)

• לימודים בהיקף של 36 ש"ס (משקלם בציון הגמר: 50%).
  • כתיבת שתי עבודות סמינריוניות, מהן אחת לפחות בשנת הלימודים הראשונה, בהדרכתם של מורים שונים (משקל ציונן הממוצע בציון הגמר: 30%)
  • בחינת גמר (משקלה בציון הגמר: 20%)
    ​בחינת הגמר מקיפה יחידת פרקים מן המקרא בצירוף חומר ביבליוגרפי רלוונטי, לפי קביעת החוג. מועדי הבחינה מתפרסמים בלוח הבחינות של החוג. החומר לבחינה מתפרסם באתר החוג. יש להירשם לבחינה במזכירות החוג עד שבועיים לפני מועד קיומה.

תנאי מעבר מן המסלול העיוני אל המסלול המחקרי

לאחר שנת לימודים אחת יוכל תלמיד המסלול העיוני להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי אם עמד בתנאים אלה:

נצברו קורסים בהיקף של 12 ש"ס לפחות מלימודי שנה א בציון ממוצע של 85 לפחות.
הגשת הצעה לכתיבת עבודת גמר מאושרת על ידי המנחה.

​​

הערה: סיום הלימודים במסלול העיוני (בציון מתאים) אינו נועל את הדלת בפני תלמידים שירצו ללמוד בעתיד לתואר שלישי, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה ללימודים אלה.