לימודי התואר השני

תוכנית הלימודים לתואר השני במחקר תרבות הילד והנוער הינה תוכנית רב תחומית המקנה לתלמידים תשתית מושגית וידע על פניה השונים של תרבות הילד והנוער בהיבטיהם ההיסטוריים, החברתיים והאקטואליים. לתוכנית כמה מוקדים: חקר הילדות ומקומה בחברה ובתרבות; היסטוריות של ילדים ובני נוער; חקר המוסדות הפועלים בחיי הצעירים ואשר משפיעים על עולמם; חקר השיח הבין דורי המתקיים בתרבות, כולל, ספרי לימוד, ספרות ועיתונות לילדים ולנוער וטלוויזיה לילדים; וחקר במות השיח שילדים ובני נוער שותפים פעילים בהן, ובמיוחד המדיה הדיגיטלית.

בתוכנית זו, היחידה מסוגה בישראל, מלמדים חוקרים בעלי מוניטין במחקר תרבות הילד והנוער, מחלוצי המחקר של התחום בארץ.