דו-חוגי - התמחות בתרבות קלאסית

יסודות הומניסטיים

היקף שעות

מיומנויות יסוד: תרגיל צמוד ל"שער לעולם העתיק"

2

קורסי מגוון

4

סה"כ ש"ס יסודות  הומניסטיים

6

לימודי עומק

מבואות חובה

20

פרוסמינריונים

12

סמינריונים

8

סה"כ ש"ס לימודי עומק

40

חיבור אישי

שיעורי בחירה מהחוג ללימודים קלאסיים ומחוגים אחרים

6

בחירה מתוך האפשרויות הבאות: (1) שיעורי בחירה מהחוג ללימודים קלאסיים ומחוגים אחרים; (2) שיעורי הרחבה/העמקה: עד 4 ש"ס קורסים במסגרת לימודי תעודת הוראה

8

סה"כ ש"ס חיבור אישי

14

• סך השעות שייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון באופן הלימוד הדו-חוגי בהתמחות בתרבות קלאסית: 60.
  • התמחות זו מקנה ידע נרחב בתחומי הספרות, ההיסטוריה, הפילוסופיה, המיתולוגיה והתרבות החומרית של העולם הקלאסי.
  • החל מהשנה השנייה ילמדו התלמידים שלושה פרוסמינריונים: אחד לפחות בספרות או בפילוסופיה, ואחד לפחות בהיסטוריה. חובות התלמידים בכל פרוסמינריון הן מטלות שוטפות שיטיל המרצה וכן כתיבת עבודה פרוסמינריונית.
  • בשנה השלישית ישתתפו התלמידים בשני סמינריונים. התלמידים יהיו רשאים לבחור באיזה מהשניים יגישו עבודה סמינריונית ובאיזה עבודת רפרט.
  • החוג מעודד את תלמידי התרבות הקלאסית ללמוד אחת מהשפות הקלאסיות. שיעורי השפה ייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון בהתמחות זאת, על חשבון שיעורי בחירה.