חד-חוגי - מסלול משולב בשפה היוונית ובשפה הרומית (לטינית)

יסודות הומניסטיים

היקף שעות

מיומנויות יסוד: תרגיל צמוד ל"שער לעולם העתיק"

2

שיעורי הרחבה/העמקה: עד 8 ש"ס במסגרת לימודי תעודת הוראה

סה"כ ש"ס חיבור אישי

28

• סך השעות שייכללו במניין השעות ללימודי התואר הראשון באופן הלימוד החד-חוגי בהתמחות בשפה יוונית ובשפה רומית (לטינית): 120.
  • תלמידים שבחרו ללמוד במסלול המשלב התמחות בשתי הלשונות ילמדו החל מהשנה השנייה ללימודיהם ארבעה פרוסמינריונים (שניים בכל אחת מהשפות). חובות התלמידים בכל פרוסמינריון הן מטלות שוטפות שיטיל המרצה וכן כתיבת עבודה פרוסמינריונית.
  • בשנה השלישית ישתתפו התלמידים בארבעה סמינריונים (שניים בכל שפה). על התלמידים להגיש שתי עבודות סמינריוניות (אחת בכל מגמה) ושתי עבודות רפרט (אחת בכל מגמה), לפי בחירתם.
  • בחינות גמר (קולוקוויום): בסוף השנה השלישית ייבחנו התלמידים בעל פה ובכתב על מבחר טקסטים ביוונית ובלטינית בשתי בחינות גמר נפרדות, ויידרשו להפגין בקיאות בתכני הטקסטים וביכולת תרגום. לבחינות הגמר יורשו לגשת תלמידים שסיימו את חובות השמיעה, עמדו בבחינות המעבר בכל הקורסים, הגישו את כל העבודות כנדרש וזכו בהן לציון חיובי. בסוף השנה השנייה על התלמידים לקבל את הסכמתם/ן של שניים ממרצי החוג לשמש כמורים/ות מנחים/ות, לבחור ביחד איתם/ן 1,000 טורי שירה ו-50 עמודי פרוזה, ולהכינם באופן אישי לקראת בחינת הגמר.
  • כחלק מההכנה לבחינות הגמר (קולוקוויום), תלמידי מסלול זה יגישו עבודה בנושא ובהיקף שיאושר על ידי המנחה (עבודה אחת בכל מסלול התמחות).