מבנה תכנית הלימודים

המסלול המחקרי נועד לתלמידים המעוניינים לקבל על עצמם משימת מחקר מעמיקה של כתיבת עבודת גמר ושוקלים להמשיך בעתיד ללימודי התואר השלישי.
תלמידים אלה יתקבלו למסלול המחקרי אם יוכיחו במהלך לימודיהם יכולת ראויה לכך. הקורסים והסמינרים של המכון פתוחים באופן שווה בפני הסטודנטים בשני המסלולים (המחקרי והעיוני).
תנאי הכרחי לקבלת תלמיד/ה למסלול המחקרי היא היענות מפורשת של אחד ממורי המכון לפניית התלמיד/ה לשמש לו/ה כמנחה בכתיבת עבודת הגמר.

במסלול זה ילמדו התלמידים קורסים בהיקף של 28 ש"ס, לפי ההרכב שלהלן:

קורסים

היקף שעות

קורסים וסמינרים לבחירה מתוך היצע המכון

16 ש"ס

קורסים וסמינרים נוספים לבחירה מתוך היצע המכון או מתוך היצע הקורסים לתואר שני ביחידות אחרות

8 ש"ס

סמינריון מתודולוגי

2 ש"ס

קורסי קריאה בטקסטים קלאסיים

2 ש"ס

כלומר, מתוך היצע הקורסים של המכון ת/יבחר התלמיד/ה קורסים בהיקף של 16 שעות לפחות, ולכל היותר 8 שעות מחוגים אחרים באוניברסיטה (קורסים לתואר השני בלבד). מטרה מרכזית של תכנית הלימודים היא לחשוף את התלמידים למגוון התחומים ונקודות המבט המיוצגים במכון. לפיכך מתוך חובות הלימוד של 16 שעות במסגרת היצע הקורסים של המכון, ת/ילמד כל תלמיד/ה בקורסים הניתנים על ידי מורים שונים, ולא יותר מ-9 ש"ס בקורסים של אותו/ה מורה עצמו/ה (לא כולל שיעורי השלמה).

על כל תלמיד/ה להגיש עבודה סמינריונית אחת במסגרת אחד הקורסים שמציע המכון (ולא בקורסים חיצוניים) ובהדרכת מורה מן המכון.

​שפות

על התלמידים להשיג רמת "פטור" בשפה אירופית נוספת מלבד אנגלית.