פירוט מבנה תכנית הלימודים במסלול החד-חוגי

למסלול החד-חוגי יתקבלו תלמידים אשר סיימו בציון ממוצע של 90 ומעלה את כל לימודי שנה א' בחוג וקיבלו ציון 90 לפחות בשניים משלושה שיעורי המבוא. שלושת שיעורי המבוא, שלושת תרגילי המבוא ולימודי השפה של שנה א' (30 ש"ס), וכן סיימו בציון ממוצע של 85 ומעלה קורסים בהיקף של 16 ש"ס בחוג לימודיהם השני.

תלמידים שמתכוונים ללמוד בשנה השנייה במסלול החד חוגי, יצטרכו ללמוד בשנה א' את 3 המבואות, 3 התרגילים, שפה שנה א'.

תלמידים שעברו בציון גבוה שני מבואות, תרגילים ושפה יוכלו להגיש בקשה לועדת הוראה לקבלה חריגה למסלול החד חוגי. מקרים חריגים יידונו בועדת הוראה.

לימודי עומק:

• התלמידים נדרשים ללמוד שלושה שיעורי מבוא המתמקדים בסין, יפן והודו. בשנה א' משתתפים תלמידי החוג בשניים או שלושה שיעורי מבוא ויכולים לבחור ללמוד את המבוא השלישי בשנה ב'. שלושת המבואות מחולקים לשניים: מבוא לעת העתיקה ועד לעת המודרנית המוקדמת (בסמסטר א') ומבוא לעת המודרנית המוקדמת ועד ימינו (בסמסטר ב'). המבואות מעניקים סקירה כללית של המאפיינים התרבותיים, החברתיים והפוליטיים של שלוש הציוויליזציות. לצד שיעורי המבוא משתתפים התלמידים בתרגילים שמטרתם לחשוף את התלמידים למקורות היסודיים של הציוויליזציות השונות וכן מקנים למשתתפים מיומנויות בסיסיות בכתיבה ובקריאה אקדמיות.

• עוד בוחרים התלמידים באחת מבין השפות הנלמדות בחוג: סינית (מנדרין), יפנית, הינדי וסנסקריט. בשנה ג' רשאים התלמידים להשתתף בשיעורי שפה מתקדמים נוספים.

• שיעורי בחירה: מתמקדים בהיבטים ספציפיים של איזורים, נושאים, או זמנים במדינה אחת או יותר באסיה.

• בשנה ב' יידרשו התלמידים להשתתף בפרוסמינריון מתודולוגי. הפרוסמינריון מתמקד בנושא ספציפי ומכשיר את התלמידים ביסודות המחקר האקדמי, לפי התחום בו עוסק הפרוסמינריון.

• בהמשך יידרשו התלמידים להשתתף בסמינריון. הסמינריונים בחוג הינם שיעורי מחקר מתקדמים הבוחנים, לעומק, תקופה, סוגייה ספציפית, או תימה מסויימת, ועושים שימוש בספרות מחקר ובמקורות ראשוניים. בתום הסמינריון מגיש כל תלמיד עבודה בכתב שבמסגרתה נבדק פן הקשור לנושא הסמינר.

• שיעורי בחירה (מונוגרפיים) מאפשרים העמקת ההיכרות עם היבטים ספציפיים של התרבויות הנלמדות בחוג במגוון נושאים.

חיבור אישי:

התלמידים נדרשים לקחת 16 ש"ס מתוך הקורסים הבאים:

• שפה שנה ג'.

• סדנא.

• קורס של מרכז היזמות.

• סמינר נוסף (עם דרישת רפראט)

•  תלמיד שיבחר ללמוד שפה שנה ג' יוכל לקחת בנוסף 4 ש"ס ממרכז היזמות).

הצעה לתכנית לימודים תלת-שנתית במסלול החד-חוגי

2 ש"ס

סה"כ בחוג

36 ש"ס

לימודי השלמה (העשרה מחוג אחר)

16 ש"ס

סה"כ במסלול החד-חוגי

120 ש"ס

(3) מתוך השעורים המונוגרפיים, שיעור אחד יהיה בשפה האנגלית אלא אם התלמיד לקח קורס באנגלית בחוג השני.

(4) קורסי חיבור אישי : שפה שנה ג'/שפה נוספת מהשפות שהחוג מציע/סדנא/מרכז יזמות (עד 8 ש"ס לחד-חוגי)/ סמינר נוסף בחוג (עם דרישת רפרט).מי שיבחר ללמוד שפה שנה ג' יוכל לקחת בנוסף 4 ש"ס ממרכז היזמות