פירוט מבנה תכנית הלימודים במסלול הדו-חוגי

לימודי עומק:

• התלמידים נדרשים ללמוד שלושה שיעורי מבוא המתמקדים בסין, יפן והודו. בשנה א' משתתפים תלמידי החוג בשלושה שיעורי מבוא. לחלופין, ניתן לבחור ללמוד את המבוא השלישי בשנה ב'. שלושת המבואות מחולקים לשניים: מבוא לעת העתיקה ועד לעת המודרנית המוקדמת (בסמסטר א') ומבוא לעת המודרנית המוקדמת ועד ימינו (בסמסטר ב'). המבואות מעניקים סקירה כללית של המאפיינים התרבותיים, החברתיים והפוליטיים של שלוש הציוויליזציות. לצד שיעורי המבוא משתתפים התלמידים בתרגילים שמטרתם לחשוף את התלמידים למקורות היסודיים של הציוויליזציות השונות וכן מקנים למשתתפים מיומנויות בסיסיות בכתיבה ובקריאה אקדמיות.
  • עוד בוחרים התלמידים באחת מבין השפות הנלמדות בחוג: סינית (מנדרין), יפנית, הינדי וסנסקריט. בשנה ג' רשאים התלמידים להשתתף בשיעורי שפה מתקדמים נוספים.
  • שיעורי בחירה (מונוגרפיים): מתמקדים בהיבטים ספציפיים של איזורים, נושאים, או זמנים במדינה אחת או יותר באסיה.
  • פרוסמניריון: בשנה ב' יידרשו התלמידים להשתתף בפרוסמינריון מתודולוגי. הפרוסמינריון מתמקד בנושא ספציפי ומכשיר את התלמידים ביסודות המחקר האקדמי, לפי התחום בו עוסק הפרוסמינריון. תלמידים שבחרו ללמוד מבוא שלישי בשנה ב', יוכלו להירשם לפרוסמניריון ברישום ידני במזכירות החוג ועל בסיס מקום פנוי.
  • סמינריון: הרישום לסמינריון מותנה בהשלמת חובת הפרוסמינריון. הסמינריונים בחוג הינם שיעורי מחקר מתקדמים הבוחנים, לעומק, תקופה, סוגייה ספציפית, או תימה מסויימת, ועושים שימוש בספרות מחקר ובמקורות ראשוניים. בתום הסמינריון מגיש כל תלמיד עבודה בכתב שבמסגרתה נבדק פן הקשור לנושא הסמינר.

חיבור אישי:

התלמידים נדרשים לקחת 8 ש"ס מתוך הקורסים הבאים:

• שפה שנה ג'.
  • סדנא.
  • קורס של מרכז היזמות.
  • סמינר נוסף (עם דרישת רפראט, לתלמידים עם ציון ממוצע 85 ומעלה)
  •  תלמיד שיבחר ללמוד שפה שנה ג' יוכל לקחת בנוסף 4 ש"ס ממרכז היזמות).

הצעה לתכנית לימודים תלת-שנתית במסלול הדו-חוגי

קורסים שנה א' היקף שעות

שפה שנה א'

12 ש"ס

3 מבואות (חלק א'+חלק ב') (3)

3 תרגילים

6 ש"ס

30 ש"ס

(3) ניתן ללמוד את אחד המבואות עם התרגיל הצמוד אליו, בשנה ב'. עם זאת, במקרה זה, הרישום לפרוסמינריון יהיה ידני במזכירות החוג ועל בסיס מקום פנוי. יש לשים לב כי הבוחרים באפשרות זו יוכלו ללמוד פרוסמינריון בתרבויות אותן למדו בשנה א' בלבד.

קורסים שנה ב' היקף שעות

שפה שנה ב' (4) (5)

שיעור בחירה

2 ש"ס

2 קורס ליבה

פרוסמינריון

22 ש"ס

(4) תלמידי סנסקריט ילמדו 8 ש"ס, אשר השעות יושלמו בשיעורים מונוגרפיים

(5) תלמידים שמעוניינים לא להמשיך שפה בשנה ב', יפנו לועדת הוראה לקבלת אישור חריג.

קורסים שנה ג' היקף שעות

סמינריון

3 שיעורים מונוגרפיים (6)

6 ש"ס

קורסי חיבור אישי (7)

8 ש"ס

קורס בחירה מתוך שיעורי ביה"ס להיסטוריה

2 ש"ס

20 ש"ס

(6) מתוך השעורים המונוגרפיים, שיעור אחד יהיה בשפה האנגלית אלא אם התלמיד לקח קורס באנגלית בחוג השני.

(7) קורסי חיבור אישי : שפה שנה ג'/שפה נוספת מהשפות שהחוג מציע/סדנא/מרכז יזמות (עד 4 ש"ס לדו-חוגי)/ סמינר נוסף בחוג (עם דרישת רפרט, רק לתלמידים עם ציון ממוצע 85 ומעלה). מי שיבחר ללמוד שפה שנה ג' יוכל לקחת בנוסף 4 ש"ס ממרכז היזמות)