מסלול לימודי התואר השני בסגנון ועריכה

מסלול לימודי התואר השני בסגנון ועריכה משלב לימוד תיאורטי של סגנונותיה השונים של העברית עם ידע מעשי בעריכה. מסלול לימודים זה הוא מסלול עיוני (בלא עבודת גמר). המסלול מדגיש תחומי ידע ומחקר של העברית שיש להם נגיעה ישירה לסגנונותיה של העברית לתקופותיהם ולאופני עריכתם. הוא מציע סמינרים ושיעורים בחקר הסגנון, חקר העברית הישראלית המדוברת, חקר שינויי לשון, מחקר זיקות הגומלין בין הלשון וספרותה ועוד. בצד הלימודים העיוניים מציע המסלול התנסות בסמינרים מעשיים הנוגעים לפניה השונים של עבודת העריכה לסוגיה.

חובות הלימודים במסלול זה והיקפם: 36 ש"ס בסמינרים עיוניים ומעשיים, כתיבת שתי עבודות סמינריוניות, עמידה בשתי בחינות ביבליוגרפיה ובבחינת בקיאות בטקסטים מן העברית הקלאסית. הקבלה למסלול לימודים זה מותנית בעמידה בבחינה ובריאיון אישי (פטורים מתנאי קבלה אלו בוגרי תוכנית הלימודים בעריכה לשונית בחוג).

פירוט סדר הלימודים במסלול סגנון ועריכה:
24 ש"ס בסמינריונים של התואר השני בחוג ללשון העברית ולבלשנות שמית.
12 ש"ס בשיעורים מעשיים מהמבחר המוצע להלן:

• עריכת תרגום מאנגלית (2 ש"ס)
  • עריכה נורמטיבית (2 ש"ס)
  • הסגנונות העבריים(2 ש"ס)
  • העברית הנורמטיבית בת-ימינו  (2 ש"ס)
  • עריכת פרוזה וספרות ילדים (2 ש"ס)
  • עריכת טקסטים אקדמיים(2 ש"ס)
  • קריאה בטקסטים קלאסיים(2 ש"ס)

בחינות ביבליוגרפיה ובחינת בקיאות: תלמידי המסלול ייבחנו בבחינות הביבליוגרפיה (נא ראו סעיף ג. ב"חובות הלימוד לתלמידי המסלול העיוני").
​כן ייבחנו התלמידים בשנת לימודיהם הראשונה בבחינת בקיאות בטקסטים מן העברית הקלאסית.

​בוגרי תוכנית הלימודים בעריכה לשונית בחוג שיבחרו להמשיך לתואר שני במסלול סגנון ועריכה: ילמדו 24 ש"ס מלימודי התואר השני ויכתבו שתי עבודות סמינריוניות. כמו כן יהיו חייבים בשאר חובות הלימודים לתואר השני במסלול העיוני.

לימודי השלמה למסלול סגנון ועריכה - 28 ש"ס כמפורט להלן:

1. לימודי מיומנויות (10 ש"ס):
ניקוד עברי - 4 ש"ס
תחביר עברי - 2 ש"ס
הדקדוק הערבי בזיקתו לעברית - 4 ש"ס.

פטור מלימודי מיומנויות יינתן על יסוד לימודים קודמים או ידיעה אישית ברמה הנדרשת שתיבחן בהתאם לכללים הנהוגים בלימודי התואר הראשון. ניתן להיבחן ב"ניקוד עברי" ו"תחביר עברי" בלא רישום לקורס (ציון המעבר: 85).

2. קורסים מלימודי התואר הראשון (18 ש"ס):
הלשון העברית לתקופותיה (ש'+ת')  - 4 ש"ס
סמנטיקה  – 2 ש"ס
תורת ההגה והצורות– 4 ש"ס
לשון חז"ל - 4 ש"ס
​סמינריון* (עם כתיבת עבודה סמינריונית) – 4 ש"ס.

*הערה: בקבלת ציון 90 ומעלה בעבודה סמינריונית ייחשב הקורס כחלק מחובות לימודי התואר השני גופם.  עם זאת, העבודה הסמינריונית לא תימנה בכלל העבודות הסמינריוניות שהתלמיד חייב להגיש במסגרת לימודיו לתואר השני.