מבנה תכנית הלימודים

מהלך הלימודים במסלול המחקרי

תכנית הלימודים במסלול המחקרי תותאם אישית על ידי יועץ\ת המגמה. התכנית תכלול קורסים של החוג להיסטוריה כללית וקורסים מחוגים אחרים. היועץ\ת יסייע לתלמיד בהרכבת תכנית הלימודים ובעת הצורך במציאת מנחה לעבודת הגמר במהלך השנה הראשונה ללימודים.

1. היקף הלימודים במסלול זה הוא 28  ש"ס , ונכללים בהם קורסים מתוך 2 חטיבות:
מבנה תכנית הלימודים ש"ס
3 סמינריונים לפחות מהסמינרים המחקריים 12 ש"ס
4 סמינריונים רגילים של התואר השני 16 ש"ס
סה"כ 28 ש"ס

נוסף על חובות השמיעה:
 - יש להגיע לרמת "פטור" בשפה זרה שניה - מי שנרשמו לקורס שפה ולא השלימו את הקורס או לא ביטלו אותו עד סוף שבוע השינויים, יחויבו בשכר לימוד עבור קורס השפה.
 - יש להגיש עבודת גמר

1. חובות כתיבה

במסלול המחקרי יש לכתוב עבודה סמינריונית אחת, ועבודות רפראט בשאר הקורסים.
עד סוף הסמסטר הראשון של השנה השנייה ללימודי התואר השני, יש להגיש את ההצעה לתזה.
​מי שיסיימו ארבעה סמסטרים מבלי להגיש הצעה לתזה, יועברו אוטומטית למסלול העיוני ויידרשו ל- 2 סמינרים נוספים: באחד להגיש עבודה סמינריונית ובשני עבודת רפרט ולגשת לבחינת גמר.
מי שתאושר להם הצעת המחקר, אך מסיבות שונות יוותרו על השלמת התזה, יוכלו לעבור למסלול העיוני, ויידרשו ל- 2 סמינרים נוספים: באחד להגיש עבודה סמינריונית ובשני עבודת רפרט ולגשת לבחינת גמר.