מבנה תכנית הלימודים תש"ף – המתווה החדש

החל משנת הלימודים 2020-2019 (תש"ף) מציעה הפקולטה למדעי הרוח דרך חדשה ללמוד לתואר הראשון.  דרך זו תעניק לסטודנטים בסיס ידע רחב ומגוון, תשכלל את ארגז הכלים השימושיים שירכשו ותחבר בין לימודים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר לבין השאיפות האישיות של כל תלמיד ותלמידה.

דרך הלימודים החדשה כוללת שלושה מרכיבים. בחלק הראשון ללימודים נחשפים הסטודנטים לעולם העשיר של מדעי הרוח דרך קורסי מגוון רחבי יריעה. במקביל, הסטודנטים זוכים לחזק את מיומנויות החשיבה, הניתוח והכתיבה שלהם, בעברית ובאנגלית, במסגרת סדנאות מיומנות.

בחלק המרכזי של התואר, הסטודנטים יעמיקו את הכרותם עם תחום אחד או יותר במדעי הרוח, תוך שהם מתקדמים באופן שיטתי מקורסי מבוא ומתודולוגיה בסיסיים עד לסמינרים. הדגש בחלק זה הוא על מצוינות אקדמית שתאפשר לטובי התלמידים להמשיך לקריירה בתחום המחקר אם יחפצו בכך.

​בחלק השלישי, יבחרו הסטודנטים כיצד הם רוצים לגשר בין לימודיהם במדעי הרוח לבין תכניותיהם לעתיד. במסגרת שעות החיבור האישי  יוכלו הסטודנטים להמשיך ולהעמיק בתחום אחד או שניים לקראת לימודי תואר שני, לשלב קורסים מתוך לימודי תעודת הוראה (ובכך להתקדם בזריזות לקראת עתיד במערכת החינוך), להשתתף בסדנאות או קורסים במרכז ליזמות (ובכך לרכוש ערכת כלים שתאפשר להם לקדם פרויקטים כלכליים, חברתיים או תרבותיים), ללמוד שפה נוספת על חשבון שעות התואר, לטעום מעולמות כתיבה, עריכה ותרגום או להתנסות בקורסים וקליניקות משלבות עשייה חברתית .

המסלול הדו-חוגי בהיסטוריה של עם ישראל

יסודות הומניסטים

מיומנויות יסוד - סדנא בהיסטוריה של עם ישראל[1]

קורס מיגוון מתוך הרשימה בפירוט קורסי החוג

קורס באנגלית פוסט-פטור

סה"כ יסודות הומניסטים

לימודי עומק

תרגיל חובה - "ארון הספרים היהודי - מקורות לחקר תולדות ישראל [1]

קורסי ליבה

מורכב מקורסי ליבה חובה וקורסי ליבה לבחירה. יש לקחת בשתיים משלוש התקופות: העת העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה– 8 ש"ס בכל תקופה (שיעור ו/או תרגיל) , בתקופה השלישית 4 ש"ס (שיעור ו/או תרגיל)

קורסי ליבה חובה

עת עתיקה

תרגיל חובה - עולמות יהודים בין כורש למוחמד – 4 ש"ס

תקופת ימי הביניים

שיעור חובה - יהודים ונוצרים בימי הביניים א' עד מסעי הצלב – 2 ש"ס
שיעור חובה -  יהודים ונוצרים בימי הביניים ב' ממסעי הצלב ואילך  – 2 ש"ס

עת החדשה

תרגיל: העולם היהודי בעת החדשה – 4 ש"ס

קורסי ליבה לבחירה בהתאם לתקופות שנבחרו - 8 ש"ס

20 ש"ס

לימודי הרחבה [2] מחולקים לשלוש התקופות: העת העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה [3]

תקופה א' – שיעור ו/או תרגיל – 4 ש"ס, שני סמינריונים של 4 ש"ס כל אחד, באחד תיכתב עבודה סמינריונית ובשני ייכתב רפראט  –  סה"כ 12 ש"ס.

תקופה ב' - סמינריון שבו תכתב עבודת רפראט – 4 ש"ס - סה"כ 4 ש"ס.

תקופה ג' – תרגיל נושא – 4 ש"ס, או: סמינריון שבו תכתב עבודת רפראט – 4 ש"ס - סה"כ 4 ש"ס.

20 ש"ס

סה"כ לימודי עומק 44 ש"ס

חיבור אישי

היקף שעות

• תעודת הוראה בשת"פ עם היסטוריה כללית ומזרח תיכון או הרחבה והעמקה מקורסי הפקולטה.
  • למתעתדים להמשיך לתואר שני: שפה זרה שניה (יוכרו 4 שעות למתחילים ו4 למתקדמים) או תכנית העמקה אישית מקורסי הפקולטה (וגם מחוצה לה)

סה"כ שעות למסלול הדו-חוגי בהיסטוריה של עם ישראל 60 ש"ס

סה"כ מסלול לימודי ישראל

60 ש"ס