עבודת גמר במסלול המחקרי

הצעת עבודת הגמר:

• הצעת המחקר תוגש עד סוף הסמסטר השני ולא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודים.
  • ההצעה תוגש על דעת המנחה ובהסכמתו, ותאושר בידי ראש החוג ועל ידי קורא נוסף שיתמנה על ידו.
  • יש למלא טופס אישור לכתיבת עבודת גמר לתואר שני ולצרף אותו להצעת המחקר. הצעת המחקר תהיה בהיקף של עד חמישה עמודים (לא כולל דף שער וביבליוגרפיה).
  • ההצעה תועבר למזכירות החוג הן בדואר אלקטרוני ובעותק מודפס שיהיה מאושר וחתום על-ידי מנחה העבודה.
  • ההצעה תכלול את הסעיפים הבאים:
  •  תיאור נושא המחקר (שאלת המחקר המרכזית), מטרתו ותרומתו המשוערת.
  •  המקורות שעליהם תסתמך העבודה.
  •  סקירת מצב המחקר בנושא העבודה.
  •  דרכי המחקר המוצעות.
  •  ביבליוגרפיה ראשונית.

טופס אישור לכתיבת עבודת גמר לתואר שני

תיבת עבודת גמר ("תזה"):

התלמידים יתנסו בעבודת מחקר בסיסית כהכנה לכתיבת עבודת דוקטור. לפיכך עבודת הגמר, מבחינת תכניה והיקפה, נתפסת כמחקר ראשוני וכאימון מכין לקראת עריכת מחקר משמעותי ובעל משקל בתחום. עבודת הגמר אמורה לשקף היכרות טובה של התחום הנחקר, חשיבה ביקורתית, יצירתיות, מיומנויות מתודולוגיות ומיומנויות בכתיבה אקדמית. ניתן להגדיר את עבודת הגמר כעבודה סמינריונית מחקרית, מורחבת ומשוכללת. היקפה המרבי יהיה 80 עמודים (ובכללם תקציר בעברית ובאנגלית ורשימה ביבליוגרפית).
יש למלא את טופס ההפקדה של עבודת הגמר לתואר שני למאגר העבודות הדיגיטלי ולהביאו למזכירות החוג יחד עם עבודת הגמר.
לפירוט בנושא עבודת גמר במסלול במחקרי לחץ כאן
העותקים הקשיחים של העבודה יופצו כדלקמן: למנחה האישי של התלמיד (אם עבודת הגמר נכתבה בהנחיית שני מורים יגיש התלמיד עותק קשיח נוסף); לשופט של העבודה.

טופס העלאת עבודות גמר לתואר שני למאגר העבודות הדיגיטלי

הנחיות לכתיבת עבודת הגמר