מבנה תכנית הלימודים

מסלול זה מיועד לתלמידים/ות המעוניינים להרחיב ולהעמיק את היכרותם עם ענפי הבלשנות, אך אינם מתכוונים בשלב זה לכתוב עבודת גמר. (בעלי תואר שני במסלול זה שיבקשו להתקבל ללימודי התואר השלישי יחויבו בכתיבת עבודת גמר לתואר שני).

פירוט השעות: היקף שעות הלימוד במסלול זה הוא 36 ש"ס, ובהן נכללים:

1. קורס אחד לפחות מבין שלושת הקורסים הבאים: (1) סמנטיקה למתקדמים (2) פונולוגיה ניסויית (3) תחביר בן-זמננו 1.
  2. שתי עבודות סמינריוניות (בתחומי מחקר שונים של הבלשנות).
  3. קולוקוויום בינתחומי לחקר השפה - השתתפות בקולוקוויום הינה חובה ותלמיד רשאי להציג נושא נבחר בפני ועדה של שלושה אנשי סגל ולקבל ציון שישתקלל בציון הגמר.
  4. קורסי בחירה.
  5. בחינת גמר

דרישות שאינן נכללות במניין השעות: שפה זרה (נוסף על אנגלית)*
*ניתן להכיר ב-4 שעות שפה זרה ברמת מתקדמים עם ציון חיובי בלבד.

המעבר מהמסלול העיוני למסלול המחקרי: לאחר שנת לימודים אחת במעמד "מן המניין" י/תוכל תלמיד/ת המסלול העיוני להגיש בקשה לעבור למסלול המחקרי.
תנאי המעבר הוא: ציון ממוצע של 90 לפחות בקורסים בשנה א' בהיקף של 12 ש"ס לפחות.

תלמידי/ות התואר השני רשאים/ות להשתתף בקורסי בחירה מחוץ לחוג העוסקים בתחום הבלשנות, באישור יועצת המ.א. של החוג לבלשנות ובאישור החוג הרלוונטי.
 במסלול העיוני רשאים/ות התלמידים/ות להשתתף בקורס אחד.

קיים שיתוף פעולה בין החוג לבלשנות לבין תוכנית הלימודים הקוגניטיביים של השפה ושימושיה.
תלמידי/ות התואר השני יכולים/ות לבחור את קורסי הבחירה מחוץ לחוג מתוך תוכנית הלימודים הקוגניטיביים, באישור יועצת המ.א. של החוג לבלשנות.