אודות התכנית

התכנית הבין-אוניברסיטאית ללימודי אפריקה היא תכנית ללימודי התואר הראשון. הלימודים במסגרת התכנית יכללו מגוון עשיר של קורסים שיעסקו באפריקה מהיבטים היסטוריים, פוליטיים, גיאוגרפים, תרבותיים ודתיים. החדשנות בתכנית היא בכך שהיא מאפשרת לסטודנט ללמוד קורסים בנושאי אפריקה הן באוניברסיטת ת"א אליה הוא רשום והן באוניברסיטאות האחרות השותפות לתכנית: אוניברסיטת בן גוריון בנגב והאוניברסיטה הפתוחה. שיתוף הפעולה בין מוסדות הלימוד מרחיב את האפשרויות ומעשיר את תכנית הלימודים.
תכנית הלימודים היא במסלול דו-חוגי בו בוחרים התלמידים בחוג לימודים נוסף.

​מכסת השעות בלימודי אפריקה היא 54 ש"ס.

הוצאות נסיעה – תלמידי התכנית יהיו זכאים להחזר חלקי בעבור נסיעות לצורך לימודים באוניברסיטת בן-גוריון שבבאר שבע.

מטרת התכנית

מטרת התכנית היא להקנות לסטודנט ידע חדשני להבנת תהליכים היסטוריים, פוליטיים, חברתיים וכלכליים בהקשר של אפריקה כמו גם:

• להקנות מיומנויות מחקריות לחקר חברות ותרבויות אפריקאיות.
  • להקנות ידע מפורט על תולדותיו ועל תרבותו של אזור אחד לפחות מאזורי אפריקה בתקופה מוגדרת.
  • לאפשר התוודעות לגישות מתחומים אחרים (כגון מדע המדינה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה) להבנת אפריקה.