לימודי שפה בחוג

החוג מייחס חשיבות רבה ללימודי השפה הערבית ככלי חיוני להכרתן ולהבנתן של החברות הדוברות שפה זו. הציון בלימודי השפה בכל אחד מן השלבים יובא בחשבון בשקלול ציון הגמר. מטרת הלימוד היא להביא את התלמידים לרמת ידע שתאפשר להם להמשיך ולפתח את שליטתם בשפה בכוחות עצמם. הדגש בלימודים האלה הוא על הערבית הכתובה ("הספרותית"), הנחוצה לקריאת המקורות ולמחקר. תלמידים שמתכוונים להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים מחוייבים בלימוד קורסי טקסטים.

תלמידים שאינם בעלי ידע קודם בערבית חייבים להשתתף בלימודי ערבית של החוג ברמות "מתחילים" ו"מתקדמים" בשתי שנות לימודיהם הראשונות. מי ששפת אמם ערבית וכן תלמידים שהתקבלו לחוג לשפה וספרות ערבית (למסלול שפה בלבד) יהיו פטורים מלימודי ערבית ל"מתחילים" ול"מתקדמים" בחוג ללא בחינת מיון. תלמידים שנבחנו בבחינת הבגרות בערבית בהיקף של 5 יחידות וציונם 80 לפחות יהיו פטורים מלימודי ערבית ל"מתחילים". יתר התלמידים אשר להם ידע קודם בערבית ומעוניינים לקבל פטור, ייבחנו בבחינת מיון בערבית שתקבע את רמתם, במידת הצורך הם ישובצו בקורס ברמה הנדרשת. בחינת המיון בערבית תיערך לפני תחילת הלימודים. מועד הבחינה ונושאים לבחינה יתפרסמו באתר החוג שבאינטרנט במהלך חודש אוגוסט. החוג ממליץ לכל מי שיש לו ידיעה מוקדמת בערבית לגשת לבחינת המיון במטרה לקבל פטור, מלא או חלקי, מלימודי הערבית. תלמידים המעוניינים בכך יוכלו לפנות לרכזת לימודי הערבית בחוג לעצה בנושא הכנה עצמית לקבלת פטור.

לתלמידים שיהיו פטורים מהקורס "ערבית למתחילים" יוזן פטור מהקורס בהיקף של  6 ש"ס.
לתלמידים שיהיו פטורים מהקורס "ערבית למתקדמים" יוזן פטור מהקורס בהיקף של 4 ש"ס.
​תלמידים הפטורים מקורסי ערבית ישלימו את השעות בקורסי בחירה.

ניתן ללמוד בשנה השנייה והשלישית שפה מזרח-תיכונית שנייה. במסגרת "חיבור אישי", החוג מציע לימודי פרסית ותורכית. לימוד כל אחת משפות אלו ברמת מתחילים או מתקדמים ייחשב כשיעור נבחר אחד בן 4 ש"ס, וישוקלל בציון הסופי בהתאם.