מלגות קיום ומענקי מחקר

פרטים לגבי היצע מלגות-חוץ ניתן למצוא באתר בית הספר.

חלוקת המלגות נקבעת על-ידי ועדת המלגות של בית הספר על-פי מצוינות המועמדים הפונים ותוך שמירה על איזון בחלוקתן בין מגמות ביה"ס וחלקיו.

מלגות אוניברסיטאיות וחוץ אוניברסיטאיות

מידע מפורט על כלל המלגות האוניברסיטאיות ניתן למצוא באתר מדור המלגות:
קיימות גם מלגות מקרנות חוץ אוניברסיטאיות. פרטים לגבי מלגות אלה ניתן למצא באתר קרנות ומלגות ובהודעות האלקטרוניות הנשלחות מעת לעת לתלמידי המחקר של בית הספר, ע"פ מידע שמתקבל מהמזכירות האקדמית.

מלגות קיום

המלגות מוענקות לסטודנטים מצטיינים שלהערכת המנחים עשויים להשתלב במחקר והוראה במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.

מדדים של מצוינות נקבעים לפי:

• התקדמות התלמידים במחקר, מעבר מהיר לשלב ב', חוות דעת מצויינות על תכנית המחקר, המלצות המנחים, פרסומים בכתבי עת אקדמים, השתתפות בכנסים, פעילות אקדמית, ציוני התואר השני והראשון.
  • מטרת המלגות היא לאפשר למקבליהן להקדיש את זמנם למחקר ולכתיבת עבודת המחקר. מלגות קיום מוענקות לרוב לתקופה של עד ארבע שנים, אך הדבר תלוי במשאבים שלרשות ביה"ס במועד השנתי של חלוקת המלגות.

מלגות קיום ממקור חיצוני

בית הספר מעודד פניות לקרנות חוץ, דרך מדור קרנות ומלגות. יש לעכוב אחר הפרסומים השונים. מלגה ממקור חצוני יכולה להינתן גם בשנת הלימודים החמישית והשישית (בניגוד למלגת קיום מתקציב פנימי, שלא ניתן לקבלה בשנה החמישית וצפונה).

מענקי עידוד מחקר

בית הספר למדעי התרבות מעודד תלמידי מחקר וחוקרים צעירים לפרסם מאמרים בכתבי עת מדעיים מוכרים. בית הספר מעניק מלגות עידוד חד פעמיות בגין פרסומי מאמרים בכתבי עת אקדמיים, שפיטים. כמו כן, בית הספר תומך באמצעות מלגה חד פעמית, בתרגום ועריכה של פרסומים בשפה האנגלית. התנאי למתן המלגה בגין עריכה: שהמאמר כתוב במלואו, המלצה מטעם המנחה או המנטור ששפט את המאמר.

לצרכי נסיעות לכנסים מדעיים בחו"ל (במידה ואושרה התקבלות והתלמיד/ה ירצו בכנס) או לצורך מחקר בארכיונים בחו"ל, במידת הצורך, יעניק בית הספר מספר מצומצם של מענקי מחקר לצורכי נסיעה לחו"ל בשיעורים נמוכים, העשויים לכל היותר לסייע לתלמיד/ה, אך לא להוות מקור יחיד למימון הנסיעה והשהות בחו"ל.

מענק ע"ש פרופ' רינה דרורי ז"ל

בית-הספר למדעי התרבות מעניק מענקי עידוד על שם פרופ' רינה דרורי, המיועדים לסטודנטים מצטיינים.
המענקים יוענקו לתלמידי מחקר לתואר השני או השלישי, בחוגים וביחידות החברים בבית הספר, שעוסקים במחקר בתחומי הערבית, מגעים בין-תרבותיים בעיקר בימי הביניים,היבטים של הפרה-מודרניות,כמו גם גם הצעות מתחום מחקר התרבות וסוגיית מגעים בין תרבותיים.

פרסום לגבי "קול קורא" למלגות אלו יהיה בחודש דצמבר של כל שנה אקדמית.

יש לעכוב אחר ההודעות שמפרסם בית הספר.

מועמדים המעוניינים לפנות לקבלת המלגה, יגישו תיק הכולל:

• מכתב בקשה למלגה ע"ש פרופ' רינה דרורי.
  • קורות חיים.
  • פרטים על עבודת המחקר (לתלמידי התואר השלישי) או על עבודת התיזה/ סמינריון (לתלמידי התואר השני).
  • מכתב המלצה של המנחה (או מרצה מהחוג המכיר את עבודת התלמיד).
  • רצוי להגיש דוגמת כתיבה מדעית.
  • יש להגיש את החומר בחמישה עותקים.

מענק ע"ש נחום ולאויז בארג

מענקים אלו מיועדים לתלמידי מחקר העוסקים בתחום תרבות, שפה וספרות צרפתית.

חלוקת המענקים נקבעת על ידי ועדת המלגות של בית הספר, על פי מצויינות התלמידים והתקדמותם במחקר.

מענק למלגה מטעם המוסד ללימודים מתקדמים בפאריז sciences-po

המלגה מיועדת לתלמידי תואר שני או שלישי, וכוללת אפשרות של שהות של שנה או של סמסטר אחד ב-Sciences-Po
המידע לגבי מלגות אלו מופץ אחת לשנה באמצעות מדור קרנות ומלגות ופרסומים ששולח בית הספר.

מלגת עזריאלי

קרן עזריאלי ממשיכה להעניק מלגות שמטרתן לקדם מצוינות בלימודים לתארים מתקדמים בישראל. תכנית תחרותית ויוקרתית זו מעניקה מלגות נדיבות ותומכת בסטודנטים מוכשרים כדי לאפשר להם לפתח את מחקרם וגם לצמוח ולהתפתח כמנהיגים בתחומם. הקרן שמה לה למטרה ליצור קבוצה מובילה של אנשי מקצוע ואקדמיה שתעשיר את משאב ההון האנושי האקדמי והטכנולוגי בישראל. הערכת המועמדים תהיה מבוססת על ההישגים האקדמיים. קול קורא למלגה זו מתפרסם אחת לשנה באמצעות מדור קרנות ומלגות ובית הספר. יש לעכוב אחר הפרסומים השונים.

​מלגות בתר-דוקטוריות

על מלגות אלה מתמודדים מועמדים שאינם בוגרי אוניברסיטת תל-אביב, המעוניינים להשתלם באחת מהיחידות שבה. יחידות או מנחים מתבקשים להשתתף במחצית העלות (על בסיס מצ'ינג). מלגות אלה מיועדות לבעלי תואר ד"ר שהושג בארבע או חמש השנים האחרונות. מכרז על המלגות מתפרסם כחודש לפני מועד ההגשה באתר האוניברסיטה.

משתלמיי הבת-דוקטורט ישתתפו בפעילויות ביה"ס בתחום המחקר שלהם. לא יתקיימו יחסי עובד-מעביד בין האוניברסיטה למשתלמים.

ביה"ס, דרך הפקולטה למדעי הרוח, מקיים כל שנה מכרז פתוח עבור מלגות פוסט-דוקטורט אחת. יש לעכוב אחרי הפרסומים באתר בית הספר.