תנאי הקבלה

לפני הגשת מועמדות לביה"ס, יש  לעיין היטב בתקנון האוניברסיטאי לתלמידי מחקר, ובמידע כללי לתלמידי מחקר כפי שהם מופיעים באתר האוניברסיטה.

פרטים לגבי המסלול לתואר ודרישות הלימודים ניתן למצוא באתר האוניברסיטה במדור תלמיד/הי מחקר.

הרישום לתואר שלישי מתבצע במשך כל השנה ואינו כרוך בתשלום.

מהם תנאי הקבלה?

ממוצע ציונים בתואר שני – 85, עבודת תזה בציון 85.

במהלך הלימודים עליך לעמוד בחובות בהיקף 12 ש"ס, מתוכם, 8 ש"ס קורסים סמינריונים לבחירתך ולאחר ייעוץ/אישור המנחה (בקורסים אלה יש לקבל ציון 85 לפחות), ועוד 4 ש"ס של סמינר דוקטורנט ( ציון השתתפות בלבד).

תלמיד/ה המגיע מחוגים אחרים שאינם חוגי ביה"ס, תלמיד שסיים לימודי תואר שני ללא עבודת תזה, או תלמיד שביה"ס רואה לנכון שיש לגביו צורך בהשלמות, יכול להתקבל כמועמד לתלמיד מחקר ויהיה עליו לבצע השלמות לקראת הקבלה לתואר שלישי.

ההשלמות תקבענה ע"י המנחה ותועברנה לאישור ביה"ס.

תלמיד/ה ללא עבודת תזה שהתקבל ללימודי השלמה מחויב בכתיבת עבודה שוות ערך לתזה. על התלמיד להשיג בכל אחד מקורסי ההשלמה ובעבודה שוות ערך לתזה  ציון 85 לפחות.

כמו כן, תלמיד/ה חייב בפטור משפה זרה שניה ברמת מתקדמים (או השלמה של קורס מזורז).

כיצד נרשמים?

יש להגיש במזכירות ביה"ס או לשלוח במייל את המסמכים הבאים:

1. טופס רישום לתלמידי מחקר המצ"ב הכולל אישור בכתב של חבר סגל בכיר המסכים להנחות -  כדי להתקבל כמועמד לתלמיד מחקר  עליך  לאתר מנחה מתאים, בדרגת מרצה בכיר ומעלה,  ולקבל את הסכמתו/ה להנחיה. ניתן לפנות אל המנחים באופן ישיר באמצעות המייל. רשימת המנחים ותחומי המחקר מופיעים באתרי החוגים של ביה"ס. כדי לאתר מנחה רלוונטי תוכל/י להיעזר ברשימת המנחים ותחומי המחקר שלהם.
  2. זכאות לתארים ורשומות לימודים של תואר ראשון ושני. מועמד שסיים תואר באוניברסיטת ת"א אינו צריך להגיש רשומות לימודים.
  3. קורות חיים.
  4. תמונת פספורט.
  5. יש למלא טופס מקוון בקישור הבא: טופס רישום לתואר שלישי-ביה"ס.
  6. בנוסף הינך מתבקש/ת להירשם דרך אתר הרישום של האוניברסיטה.

כל המסמכים הנ"ל יועברו לאישור וקבלה סופיים במדור תלמידי מחקר של אוניברסיטת תל אביב.