חובות במהלך הלימודים

1. עבודות סמינריוניות
    תלמידי המסלול המחקרי (הכולל עבודת גמר) יכתבו עבודה סמינריונית אחת, ותלמידי המסלול העיוני (ללא עבודת גמר) יכתבו שתי עבודות סמינריוניות, בהנחיית שני מורים שונים.
  2. שפות זרות
    תלמידים במסלול העיוני לא חייבים בשפה זרה שנייה. תלמידים במסלול המחקרי חייבים להגיע לרמת פטור בשפה זרה שנייה עד תום לימודיהם.

3. פרויקט המחקר (עבודת תזה)
    התלמיד במסלול המחקרי יכתוב עבודת גמר (תזה) במסגרת פרויקט המחקר. עבודת התזה עשויה להיות (1) חלק מפרויקט מחקר שמקיים חבר סגל (או חברי סגל);
    (2) מסגרת יזומה על ידי התלמיד, בהסכמת חבר סגל (או חברי סגל). בשני המקרים תעשה התזה בהנחיית חבר סגל בדרגה של מרצה בכיר ומעלה.

4. פורום היחידה (סדנת המחקר)
    היחידה מקיימת מדי פעם בפעם פורום דיון (סדנת המחקר) להחלפת דעות, לליבון שאלות משותפות ולקידום הפרויקטים. בפורום משתתפים מורי התוכנית ותלמידיה.
  5. פורום תלמידי המחקר (כתיבת הצעת מחקר)
    היחידה מקיימת קורס מיוחד לכל תלמידי התואר השני. על התלמידים להשתתף בקורס זה פעם אחת לפחות במהלך הלימודים. במסגרת זו יכתוב התלמיד הצעת מחקר שתיקרא על ידי מורה הקורס ועל ידי המנחה של התלמיד.