מלגות

מענקים ע"ש פרופ' רינה דרורי

קול קורא למלגות על שם פרופ' רינה דרורי ז"ל

בית-הספר למדעי התרבות מעניק כל שנה, מענקי עידוד על שם פרופ' רינה דרורי, המיועדים לסטודנטים מצטיינים. יש לעמוד בקשר עם מזכירות היחידה בנוגע לתאריך הקול קורא. התאריכים משתנים משנה לשנה.

בד"כ מקיימת היחידה דיון בנושא זה במהלך חודש דצמבר של כל שנה אקדמית חדשה.

המענקים יוענקו לתלמידי מחקר לתואר השני או השלישי, בנושאים של: ערבית, מגעים בין-תרבותיים בעיקר בימי הביניים, היבטים של הפרה-מודרניות, כמו גם הצעות מתחום מחקר התרבות וסוגיית מגעים בין תרבותיים.

על המועמדים להגיש תיק הכולל:

• מכתב בקשה למלגה ע"ש פרופ' רינה דרורי.
  • קורות חיים.
  • פרטים על עבודת המחקר (לתלמידי התואר השלישי) או על עבודת התיזה/ סמינריון (לתלמידי התואר השני).
  • מכתב המלצה של המנחה (או מרצה מהחוג המכיר את עבודת התלמיד).
  • רצוי להגיש דוגמת כתיבה מדעית.
  • יש להגיש את החומר בחמישה עותקים

בנוסף, ניתן לבדוק אפשרויות של קבלת מלגה דרך מדור קרנות ומלגות במזכירות האקדמית.

המדור מרכז ומפרסם מידע אודות מלגות, מענקים ופרסים המיועדים לאוכלוסיות שונות של סטודנטים (לכל התארים) .

המדור מטפל במלגות קיום ובמלגות במימון קרנות חיצוניות ובכללן מלגות המועצה להשכלה גבוהה ומלגות המוענקות על ידי משרדי ממשלה.

המדור מטפל במלגות המיועדות ברובן לתלמידי התואר השלישי ובתר דוקטורנטים ומיעוטן גם לתלמידי התואר השני במסלול המחקרי,  החל מקבלת הבקשה והצגת המועמדות ועד לתשלום המלגה בפועל.

במלגות שאינן בטיפול המדור קיימת הפניה לגורם המטפל.

מרבית המלגות מוענקות מדי שנה. המלגות המוצעות נועדו ללימודים, להשתלמויות ולמחקר בארץ וגם בחו"ל.

להן קישור למדור "קרנות ומלגות"