התוכנית ללימודי נשים ומגדר

​​​

האם וורוד זה צבע של בנות? האם בנים יותר מוצלחים במתמטיקה ופיזיקה? האם אימהות היא אכן המימוש המושלם של נשיות? האם קריירה היא משאת נפשו של כל גבר?

אם גם אתם ואתן תוהים לעיתים בשאלות הללו, בתוכנית שלנו תוכלו לרכוש כלים להתבוננות מרתקת ושונה בעולם בו אנו חיים וחיות.

התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב היא תכנית חדשנית ופורצת דרך, המאפשרת התבוננות אחרת, מורכבת יותר, באופן בו החברה מגדירה אותנו ובאופן בו אנו מגדירים את עצמנו מבלי משים, בהתאם לצוויה המגדריים והמיניים המסוימים.  הלימודים מקדמים הבנה מורכבת של האופן בו התרבות, הפילוסופיה, המשפט והאומנות מעצבים את ההתבוננות שלנו בנשים, בגברים, ובלהטבי"ם. בניגוד למה שהורגלנו להאמין, אין אנו עוורי צבעים ועוורי מגדר: כולנו מסתכלים דרך משקפיים מוטים.

אנו גאות בהיותנו התכנית האוניברסיטאית היחידה בישראל, המעניקה תואר ראשון במגדר בסיוע NCJW  וכמו כן כמובן גם תואר שני.

אנו מעודדים את תלמידנו לרכוש כלים להתבוננות מעמיקה ועשירה יותר בחיים שסביבנו. לשאול מחדש שאלות שהתשובות עליהן אינן כה ברורות מאליהן כפי שנדמה לנו לעיתים. כיצד נוצרו דימויי הגבריות והנשיות כפי שאנו מכירים אותם היום? כיצד השתנו לאורך ההיסטוריה הדרישות מנשים וגברים בתחומי החיים של העבודה, המשפחה, הצבא ואף הידידות? מהי ההיסטוריה של המאבק לשיווין וצדק מגדרי? שאלות אלה ורבות אחרות, הקשורות ישירות לבחירות שאנו עושות ועושים בחיינו, יוכלו להעסיק את כולנו במהלך לימודי התואר הראשון או השני.

קטגוריית המגדר מצויה כיום במרכזם של תחומי המחקר השונים המכירים בכך שללא נקודת המבט המגדרית לא ניתן להסביר תופעות מרכזיות בחברה כגון: מבנה המשפחה ומודלים מעבר למשפחה, תופעות פסיכולוגיות וקליניות, הומופוביה וטרנספוביה, אי שוויון בשוק העבודה, בזירות החינוך והרווחה, התנהגות פוליטית, שיח על זכויות, רגשות וייצוגים תרבותיים.

תלמידותינו ותלמידנו מייצגים את כל פניה של החברה הישראלית ובהם גברים ונשים שמגיעים משלל עיסוקים בהם עריכת דין, יעוץ עסקי, הוראה, עיתונות, דוברות, עסקים ועוד.

הלימודים בתוכנית מציעים חוויה אינטלקטואלית בינתחומית מסעירה, מאתגרת ומרחיבת דעת.  הם מאפשרים רכישת מקצוע בתחומים המתפתחים של קידום שוויון וצדק מגדרי, יועצ/ת לענייני נשים, מגדר והקהילה הגאה וטיפול נפשי, פיזי וחברתי הכולל התייחסות לנושאי מגדר. תחומים אלה הפכו באחרונה לחלק בלתי נפרד ממוסדות רבים, ציבוריים ופרטיים גם יחד.