אודות בית הספר

בית הספר למדעי התרבות  ע"ש שירלי ולזלי פורטר משמש אבן שואבת למחקר ולפעילות אקדמית בתחומים השונים של חקר התרבות, הספרות והמגדר וכמסגרת ללימודי התואר השלישי.

במסגרת פעילותו תומך בית הספר בקיום סדנאות וכנסים מדעיים ומסייע לתלמידי המחקר במלגות שונות.

בית הספר מאגד בתוכו את הפעילות המחקרית משמש כבית האקדמי של החוגים הבאים:

אנגלית ולימודים אמריקנים, ערבית, צרפתית, לימודים קלאסיים, ספרות (עברית וכללית), מגדר ולימודי נשים, היחידה למחקר התרבות והתכנית למחקר תרבות הילד והנוער. פירוט לגבי החוגים ניתן למצוא בקישור הבא.

בית הספר משמש כמפגש המרכזי של כל החוקרים בו ובמסגרת הפעילויות שלו מקיים סמינר בית ספרי וסדנת דוקטורנטים. הסמינר מיועד לתלמידי המחקר של ביה"ס וגם לתלמידי התואר השני בחוגים החברים בו. הסמינר פועל כבמה בין תחומית לקידום השיח בסוגיות תרבותיות מגוונות, במטרה להעשיר את הכלים המשמשים את תלמידי ביה"ס. הסדנא משמשת כבמה לחוקרים צעירים הנמצאים בשלבים מתקדמים של מחקרם, ומאפשרת להם להציג את עבודתם, לצד ניתוח מתודולוגי ותיאורטי שיקשור את הדיון לדיסציפלינות רחבות יותר.

הסמינר הוא קורס חובה במסגרת לימודי הדוקטורט ומהווה כ- 4 ש"ס. הסמינר אינו מזכה בציון, החובה היא חובת נוכחות והשתתפות פעילה.

מועמד המבקש להתקבל ללימודי תואר שלישי חייב להיות בעל תואר שני מאוניברסיטה מוכרת, ובעל ציונים של 85 מעלה בתזה ובתואר השני ולמצוא מנחה, בדרגת מרצה בכיר ומעלה, באחת מהדיסציפלינות המוזכרות מעלה.

פירוט לגבי תנאי הקבלה ניתן למצוא תחת הנחיות הוועדה היחידתית לתלמידי המחקר בבית הספר למדעי התרבות והנחיות לרישום תלמיד חדש

מכונים וקתדראות

המכון לפואטיקה וסמיוטיקה ע"ש פורטר.

הקתדרה לסמיוטיקה ע"ש פורטר.

הקתדרה לתיאוריה של התרגום ע"ש ברנשטיין.

הקתדרה לפואטיקה ותקשורת ע"ש ארצט.

והקתדרה לספרות ערבית ע"ש הלמוס.

בית הספר הוקם בשנת 1986 ביזמתו של פרופ' איתמר אבן-זהר, אשר כיהן כראש בית הספר הראשון.

פרופ' מיכאל גלוזמן הוא ראש בית הספר הנוכחי (נבחר לתפקיד ב- 2023)

הרכזת הניהולית של בית הספר היא הגב' רויטל צפורי.

מזכירת התארים המתקדמים של בית הספר היא הגב' דפנה ענבר, דוא"ל daphnai@tauex.tau.ac.il