מבנה תכנית הלימודים

הלימודים בתוכנית בנויים במתכונת של "הקבצים". הקבץ הוא יחידת לימוד בת 16 ש"ס או 20 ש"ס.

במהלך שלוש שנות הלימודים ילמדו התלמידים בשלושה הקבצים כמפורט להלן (חובה ללמוד הקבץ בין-תחומי אחד לפחות):

מבנה תכנית הלימודים

מספר ש"ס

הקבץ שכולל סמינריון

20 ש"ס

הקבץ שכולל רפראט או פרו"ס [1]

20 ש"ס

הקבץ שאינו כולל סמינריון

16 ש"ס

קורס מבוא ללימודי מדעי הרוח* + תרגיל "כתיבה אקדמית" *- חובה לתלמידי התוכנית בשנה הראשונה (מהיצע התוכנית-ראה פירוט הקורסים

4  ש"ס

סה"כ

60 ש"ס

לתלמידים שהחלו לימודיהם לפני שנה"ל תש"ף - מכסת השעות לתואר הינה 58 ש"ס.

*  השלמת קורס מבוא ללימודי מדעי הרוח ותרגיל "כתיבת אקדמית" הינה תנאי רישום לסמינרים, בנוסף לקורסי החובה בהקבצים.
** תלמיד בתוכנית נוספת לאחר תואר ילמד 56 ש"ס לתואר ("פטור" מהקורס המבואי ומתרגיל "כתיבה אקדמית").

סוגי ההקבצים בתוכנית הרב-תחומית במדעי הרוח:

1. הקבץ חוגי (תחומי): הקבץ המושתת על הלימודים המוצעים לתלמידי התוכנית הרב-תחומית במדעי הרוח על ידי אחד החוגים בפקולטה למדעי הרוח בלבד. מבנה ההקבצים החוגיים מפורט בהמשך. התלמידים אינם רשאים לבחור בהקבץ חוגי שמציע חוג הלימודים השני שלהם. מכל חוג ניתן לבחור בהקבץ חוגי אחד בלבד.

2. הקבץ בין-תחומי: הקבץ שהלימודים בו לקוחים מתחומים שונים המייצגים גישות שונות לנושא מוגדר. ההקבצים הבין-תחומיים הם ביזמת התוכנית הרב-תחומית עצמה. נושאי ההקבצים הבין-תחומיים, תיאור כללי ומבנה ההקבצים הבין-תחומיים מפורט בהמשך.

הערה: אין לשלב שני הקבצים שאינם כוללים סמינריון, לדוגמה הקבץ מדעי החברה והקבץ חינוך. הסמינריון והרפראט ייכתבו בשני הקבצים שונים.

ייתכנו שינויים ותוספות בתחומי הלימוד, בהתאם לנסיבות. ככלל, אין התוכנית מתחייבת לקיים בכל שנה את כל תחומי הלימוד.

מהלך הלימודים

1. בשנת הלימודים הראשונה:

יש ללמוד קורס מבוא ללימודי מדעי הרוח לתלמידי התוכנית ותרגיל "כתיבה אקדמית" [2]    4 ש"ס

שיעורי מבוא/ליבה בשלושה הקבצים שונים (כ-6 ש"ס בכל הקבץ) 16 ש"ס

סה"כ   20 ש"ס

2. בשנת הלימודים השנייה:

התלמידים ימשיכו בשיעורים מתקדמים בהקבצים אותם למדו בשנה א'

סה"כ 20 ש"ס

שימו לב באיזה הקבץ ברצונכם ללמוד סמינריון, שכן קיימים תנאי קדם לרישום לסמינריון.

3. בשנת הלימודים השלישית:

השלמת שיעורי בחירה בהקבצים המתאימים, סמינריון אחד (שבו תוגש עבודה סמינריונית) וסמינריון נוסף (שבו תוגש עבודת רפראט).
סה"כ 18 ש"ס

סה"כ ב- 3 שנים 60 ש"ס

לתשומת לבם של תלמידים שיחלו את לימודיהם בסמסטר ב':

קורסי המבוא/חובה של חלק מן ההקבצים נלמדים בסמסטר א' בלבד.

[1] הקבץ אחד חייב לכלול סמינריון שבו תיכתב עבודה סמינריונית וההקבץ האחר חייב לכלול סמינריון שבו תוגש עבודת רפראט. עבודה סמינריונית תוגש במזכירות החוג הרלוונטית ולא ישירות למורה.

[2] מתוך המבחר שתציע התוכנית על פי שיקול דעתה (מהיצע התוכנית - ראה פירוט הקורסים).