סגל אקדמי

ד"ר אורי בלקינד

ראש התכנית "פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית". מתמחה בהיסטוריה והפילוסופיה של המדעים הפיזיקליים. הוא כותב על מתודה מדעית, מדע ופילוסופיה בעת המודרנית המוקדמת, והיסודות הפילוסופיים של חשיבה פיזיקלית.

obelkind@tauex.tau.ac.il

פרופ' יואב אריאל

מומחה עולמי בפילוסופיה סינית ומתרגם של טקסטים מרכזיים של הפילוסופיה והדת הדאויסטית מסינית קלאסית לעברית, מתמחה גם בפילוסופיה מושווה ובמדעי הרוח הדיגיטאליים.

yoava@tauex.tau.ac.il

פרופ' מנחם פיש

מופקד הקתדרה להיסטוריה ופילוסופיה של המדע ע״ש יוסף וסיל מייזר ומנהל המרכז ללימודים דתיים ובין-דתיים (CRIS) באוניברסיטת תל-אביב. מתמחה בפילוסופיה של העצמי ושל הרוח; בנורמטיביות ורציונליות וטבען הביקורתי; בטיבן של מהפכות מדעיות, ושל הדיאלוג התלמודי; בפילוסופית הרגש בהקשריה הפוליטיים.

fisch@tauex.tau.ac.il

Menachem Fisch- Academia.edu

ד"ר אילנה ארבל

מתמחה בפילוסופיה פוליטית מודרנית ופוסט-מודרנית, מתומס הובס, ז'.ז'. רוסו, קרל מרקס, ועד מקס ובר, קרל פופר ומישל פוקו.

arbelila@tauex.tau.ac.il

ד"ר כרמל וייסמן

מתמחה בחקר תרבות דיגיטלית ומתעניינת בשיח דיגיטלי, דת וטכנולוגיה, תרבות אלגוריתמית והאספקטים הרליגיוזיים והפוסט-אנושיים של התרבות הטכנולוגית. עיתונאית ובלוגרית לשעבר בתחום תרבות האינטרנט וכיום מגישה את הפודקאסט "המצב הפוסט אנושי: אקטואליה בראי העתיד".

carmell@tauex.tau.ac.il​

absolutecarmel.com

ד"ר עופר נורדהיימר נור

מתמחה בהיסטוריה ובסוציולוגיה ביקורתית של המרחב הקיברנטי, בדגש על שאלות של מגדר, גבריות ופורנוגרפיה בעולם המקוון.

eifo.ofer@gmail.com

ד"ר נועה גדי

מתמחה בתיאוריה ביקורתית, בפילוסופיה של ההיסטוריה ובפילוסופיה של התרבות, בדגש מיוחד על שאלות של ייצוג ומשמעות.

dea30th@tauex.tau.ac.il

ד"ר יצחק יוסף

עוסק במתמטיקה, בפיזיקה, ובפילוסופיה והיסטוריה של המדע, ומתמחה במבנה הסיבתי של החלל-זמן בתורת היחסות הכללית.

yosefitz@gmail.com

ד"ר קותי שוהם

מתמחה באקזיסטנציאליזם, בפילוסופיה יוונית, בפילוסופיה מודרנית, בפילוסופיה של הכלכלה ובפילוסופיה של הפסיכולוגיה, בדגש על מחלוקות.

kutishoham@gmail.com

ד"ר עידן שמעוני

מתמחה בפילוסופיה חדשה, מג'ון לוק וגוטפריד לייבניץ ועד דוד יום ועמנואל קאנט, ובפילוסופיה של הניהול.

idansh@012.net.il

ד"ר אורי רוטלוי

מתמחה בהיסטוריה של פילוסופיה בעת החדשה ובפילוסופיה קונטיננטלית, בדגש על פרקטיקות של התנגדות פוליטית, במסורת המרקסיסטית ואצל מישל פוקו.

orotlevy@gmail.com

ד"ר אורן באדר

מתמחה בפנמנולוגיה, פילוסופיה של מדעי הקוגניציה והמוח, ופילוסופיה של הביולוגיה בדגש על חברתיות ושיבושיה בפסיכופתולוגיות שונות.

oren.bader@gmail.com

ד"ר אריאל הנדל

מתמחה בתיאוריה פוליטית וביקורתית, בדגש על לימודי מרחב, עירוניות וטכנולוגיה.

arielhan@yahoo.com