סגל אקדמי

פרופ' שאול קציר ​

חוקר ומלמד הסטוריה של המדע והטכנולוגיה מיוון העתיקה עד לימנו, בהקשרם החברתי, הפילוסופי התרבותי והפרקטי ומתמחה בהתפתחות הפיזיקה וטכנולוגיות הקשורות בה במאות ה-19 ו-20.

skatzir@tauex.tau.ac.il

www.tau.ac.il/profile/skatzir

פרופ' יואב אריאל

מומחה עולמי בפילוסופיה סינית ומתרגם של טקסטים מרכזיים של הפילוסופיה והדת הדאויסטית מסינית קלאסית לעברית, מתמחה גם בפילוסופיה מושווה ובמדעי הרוח הדיגיטאליים.

yoava@tauex.tau.ac.il

פרופ' מנחם פיש

מופקד הקתדרה להיסטוריה ופילוסופיה של המדע ע״ש יוסף וסיל מייזר ומנהל המרכז ללימודים דתיים ובין-דתיים (CRIS) באוניברסיטת תל-אביב. מתמחה בפילוסופיה של העצמי ושל הרוח; בנורמטיביות ורציונליות וטבען הביקורתי; בטיבן של מהפכות מדעיות, ושל הדיאלוג התלמודי; בפילוסופית הרגש בהקשריה הפוליטיים.

fisch@tauex.tau.ac.il

Menachem Fisch- Academia.edu

ד"ר אילנה ארבל

מתמחה בפילוסופיה פוליטית מודרנית ופוסט-מודרנית, מתומס הובס, ז'.ז'. רוסו, קרל מרקס, ועד מקס ובר, קרל פופר ומישל פוקו.

arbelila@tauex.tau.ac.il

ד"ר שי בידרמן

חוקר פילוסופיה וקולנוע, תרבות פופולרית ומדיה. מתמחה בפילוסופיה של הקולנוע ובקשר שבין תיאוריות מדיה עכשוויות ומחשבת הפילוסופיה.

biderman@bu.edu

ד"ר כרמל וייסמן

מתמחה בחקר תרבות דיגיטלית ומתעניינת בשיח דיגיטלי, דת וטכנולוגיה, תרבות אלגוריתמית והאספקטים הרליגיוזיים והפוסט-אנושיים של התרבות הטכנולוגית. עיתונאית ובלוגרית לשעבר בתחום תרבות האינטרנט וכיום מגישה את הפודקאסט "המצב הפוסט אנושי: אקטואליה בראי העתיד".

carmell@tauex.tau.ac.il​

absolutecarmel.com

ד"ר עופר נורדהיימר נור

מתמחה בהיסטוריה ובסוציולוגיה ביקורתית של המרחב הקיברנטי, בדגש על שאלות של מגדר, גבריות ופורנוגרפיה בעולם המקוון.

eifo.ofer@gmail.com

ד"ר חיים דעואל לוסקי

פילוסוף ואמן, מתמחה בפילוסופיה צרפתית ובפילוסופיה של הדימוי, בדגש על תפיסת הדימוי במה שהוא מכנה "הפילוסופיה העברית הקדומה והחדשה."

aimluski@gmail.com

ד"ר נועה גדי

מתמחה בתיאוריה ביקורתית, בפילוסופיה של ההיסטוריה ובפילוסופיה של התרבות, בדגש מיוחד על שאלות של ייצוג ומשמעות.

dea30th@tauex.tau.ac.il

ד"ר יצחק יוסף

עוסק במתמטיקה, בפיזיקה, ובפילוסופיה והיסטוריה של המדע, ומתמחה במבנה הסיבתי של החלל-זמן בתורת היחסות הכללית.

yosefitz@gmail.com

ד"ר קותי שוהם

מתמחה באקזיסטנציאליזם, בפילוסופיה יוונית, בפילוסופיה מודרנית, בפילוסופיה של הכלכלה ובפילוסופיה של הפסיכולוגיה, בדגש על מחלוקות.

kutishoham@gmail.com

ד"ר עידן שמעוני

מתמחה בפילוסופיה חדשה, מג'ון לוק וגוטפריד לייבניץ ועד דוד יום ועמנואל קאנט, ובפילוסופיה של הניהול.

idansh@012.net.il

ד"ר אורי רוטלוי

מתמחה בהיסטוריה של פילוסופיה בעת החדשה ובפילוסופיה קונטיננטלית, בדגש על פרקטיקות של התנגדות פוליטית, במסורת המרקסיסטית ואצל מישל פוקו.

orotlevy@gmail.com

ד"ר יובל קרמינצר

מתמחה בפילוסופיה, פסיכואנליזה, תיאוריה חברתית ופוליטית ומחשבה היסטורית. עוסק בסוגיות שעל התפר בין האתי, האפיסטמי, והפוליטי, כגון ״נהיליזם״, ״חילון, ״פוסט הומניזם״ והמטריאליזם החדש.

yuval.kr@gmail.com