תואר שני בשנה אחת: "פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית"

חשיבה ביקורתית וכושר ניווט בעידן הדיגיטלי

 

כולנו מוצפים במידע כל הזמן עד כדי כך שאפשר לומר, שאלגוריתמים מעצבים את התודעה שלנו. מה שברור: הבינה המלאכותית, שמשתכללת בהתמדה ועדיין לא מפוענחת, כאן כדי להישאר. על פניו, המהפכה הטכנולוגית, כמו כל המהפכות שקדמו לה בתולדות האנושות, משנה את פני התרבות ומעמידה אותנו בפני דילמות ואתגרים חדשים. אך בשונה ממהפכות אחרות, התחושה היא שהדילמות והאתגרים הרי גורל מאי פעם עבור האנושות. טכנולוגיות מבוססות מידע יצרו מציאות שונה מכל מה שהכרנו, כי היא מוטמעת בכל מה שאנחנו עושים או חושבים.

השאלה היא: איך נבטיח שהשליטה על גורלנו נשארת בידינו? מה תפקידה של הבינה האנושית אל מול הבינה המלאכותית? איך נדאג לגבולות אתיים בפיתוח, ביישום ובשימוש של הטכנולוגיות הכי מתקדמות שהמצאנו? האם מרחבים וירטואליים יכולים להמיר את המציאות הפיזיקלית? ובסופו של יום: מי המבוגר האחראי - הומו סאפיינס (האדם החכם) או המכונה החכמה?

בעידן של פיתוחים והמצאות בלתי פוסקים, נוצרות פרדיגמות חדשות של ידע, חברה וכלכלה, ועולה הצורך הבוער בכלים שיסייעו לנו לנווט במציאות החדשה בצורה מודעת ואפקטיבית. לימודי התואר השני בשנה אחת של "פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית" באוניברסיטת תל אביב מבוססים על גישה בין-תחומית, שמחברת בין דיסציפלינות ותיאוריות ביקורתיות שונות ומנתחת את מכלול התופעות של העולם הדיגיטלי לעומק ולרוחב.

לימודים בתוכנית יקנו לכם את הכישורים האינטלקטואליים הנדרשים כדי להבין את פעולת הכוחות המניעים של השינוי התרבותי הגלובלי שאנו חווים, ולהפוך לסוכנים חברתיים, שלוקחים בו חלק ממקום של חשיבה ביקורתית עצמאית. כי בעולם בו המידע הופך לנכס החשוב ביותר, הכרחי להבין לא רק כיצד לאסוף ולנתח נתונים אלא גם מהן המשמעויות וההשלכות החברתיות והאתיות הכוללות של ייצור, שימוש והפצה של מידע.

 

מסע אינטלקטואלי לשינוי אישי ומקצועי 

 

תוכנית הלימודים של "פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית" לא רק מציעה לכם עולמות ידע מרתקים, אלא מובילה אתכם למסע טרנספורמטיבי, שבמהלכו ובעיקר בסופו, תחשבו אחרת ותפעלו אחרת במציאות החיים שלכם. היכולת לחשוב פילוסופית על תהליכי שינוי טכנולוגיים, בשילוב של פרספקטיבות היסטוריות, מדעיות, סוציולוגיות ועוד, היא כלי משמעותי להבנת תהליכים מורכבים במציאות העכשווית, וכתוצאה מכך, לשינוי אישי ומקצועי.

אם אתם רוצים לחשוב מחדש על מקומכם ותפקידכם בעולם ולאמץ אופק פילוסופי רחב יותר, שיסייע לכם לנווט בהצלחה בעולמנו הדיגיטלי ולקבל החלטות מושכלות - מקומכם איתנו. זו ההזדמנות לגלות את הכוח שלכם, לעצב את הסביבה שלכם ואת השיח הציבורי והמקצועי ולהשפיע עליהם. במלים פשוטות, במסע האינטלקטואלי הזה תלמדו להסתכל על התמונה הגדולה מעבר לתמונה שעל המסכים. 

 

מה תקבלו?

 

לימודים בתוכנית מעניקים לבוגריה תואר שני איכותי של אוניברסיטת תל אביב, וזאת בשנה אחת בלבד (שלושה סמסטרים, שני ימים בשבוע), במקביל לניהול הקריירה שלכם. 

החיבור בין פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית הוא שילוב ייחודי שלא תמצאו בתוכניות אחרות.

סגל המרצים שלנו הוא בחזית המחשבה והתיאוריה הביקורתית במדעי הרוח ומחויב לכם לאורך כל הדרך.

כאמור, זה לא עוד תואר אקדמי במדעי הרוח. זו תוכנית לימודים שתעניק לכם: 

  • חשיבה ביקורתית והבנה עמוקה של סוגיות פילוסופיות, אתיות וחברתיות חשובות ורלבנטיות לשינויים שחוללו טכנולוגיות חדשניות כמו AI וביג דאטה.
  • תובנות תיאורטיות ומעשיות לגבי השפעת הטכנולוגיה על תעשיות וחברות, שתוכלו למנף לטובת הקריירה שלכם.
  • רשת מקצועית יקרת ערך של עמיתים ומובילי תעשייה, שתמשיך להעשיר אתכם ולתמוך בכם גם אחרי סיום הלימודים. 

 

 

למי מתאים התואר השני ב"פילוסופיה מדע ותרבות דיגיטלית"? 

 

לאנשי מקצוע שאפתניים ואנשים חושבים, שכבר מחזיקים בתואר ראשון ו/או שני ומעוניינים לקדם את עצמם לשלב הבא, ובמיוחד אם אתם מגיעים מרקע של:  

  • מדיה, שיווק ותקשורת, שבהם הבנת מגמות טכנולוגיות ותרבותיות היא קריטית.
  • טכנולוגיה וחדשנות, שבהם הבנה מעמיקה של ההיבטים האתיים של הטכנולוגיות החדשות מעניקה יתרון תחרותי.
  • מנהיגות ויזמות עסקית, שבה חשיבה אסטרטגית וידע בין-תחומי מאפשרים קבלת החלטות מושכלת ומקיפה. 

אבל גם אם אתם מגיעים מרקע של משפטים, חינוך, שירות ציבורי, מדע, תעשייה ועוד, ואם אתם מעוניינים להוביל שיח משפיע ולקחת חלק בתהליכי השינוי  במרחב שלכם – התוכנית הזו היא בשבילכם.   

הירשמו עכשיו ובואו לגלות את עצמכם ואת העולם סביבכם מחדש. 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>