תנאי קבלה והרשמה

רשאים להגיש מועמדות

בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" ממוסד אקדמי מוכר, בציון ממוצע כולל של 80 ומעלה בתואר ראשון ו/או בתואר שני, בתחומים שיש להם נגיעה לתקשורת ומידע, לניהול, או למדעי הרוח והחברה (כמו מדעי המחשב, לימודי תקשורת, ניהול או משפטים, כלכלה ופסיכולוגיה).

בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" בתחומי-ידע אחרים שצברו חמש שנות עבודה לפחות בתפקיד בכיר (ניהולי, ביצועי או מחקרי) בחברות שיווק ופרסום, בענפי מדיה שונים, בכלכלה ובתעשיית ההיי-טק וכיו"ב, יוכלו להתקבל בכפוף ללימודי השלמה שייקבעו על ידי ועדת הקבלה.

ועדת קבלה מיוחדת לתוכנית תבדוק את התאמת כל המועמדים ללימודים מתקדמים בפילוסופיה תוך התייחסות ממוקדת לניסיונם בתחומי העיסוק הרלוונטיים.

במקרים חריגים תישקל קבלתם של מועמדים אשר אינם עומדים בסף הקבלה הנדרש, ובתנאי שציון גמר התואר אינו נמוך מ-75.

דרישות נוספות:

ידיעת השפה העברית: מועמדים שאינם בעלי תעודת בגרות ישראלית ושאינם בעלי תואר אקדמי ממוסד ישראלי מוכר חייבים במבחן ידע בעברית. הם חייבים להגיע לרמה א' לפחות במבחן שלפני תחילת שנת הלימודים הראשונה, לרמה ב' לפחות עד תום הסמסטר הראשון ללימודים, ולרמת "פטור" לא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודיהם באוניברסיטה. כלל זה חל על כל המועמדים, כולל מי שנרשמו לחוגים שבהם שפת ההוראה אינה עברית.

לימודי אנגלית כשפה זרה: תלמידי התואר השני נדרשים לדעת אנגלית ברמת "פטור".

פטורים מלימוד אנגלית בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" ממוסד אקדמי מוכר מישראל, או בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" ממוסד מוכר בחו"ל המצוי בארץ דוברת אנגלית ששפת ההוראה בו אנגלית. פטור זה אינו תקף לגבי שלוחות בישראל של מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל לרבות שלוחות מחו"ל של מוסדות ששפת ההוראה בהם אנגלית.

הליך ההרשמה:

יש להירשם לאוניברסיטה באמצעות רישום מקוון, שם תתבקשו למלא את מספר התוכנית שלנו שהינו 1659.

בתום הליך הרישום המקוון ולצורך השלמת תהליך הקבלה יש לשלוח למדור הרישום im@tau.ac.ilולמזכירות תוכנית  ״פילוסופיה, מדע ותרבות דיגיטלית״ dea30th@tauex.tau.ac.il את המסמכים הבאים:

• ​תעודות זכאות לתואר.
  • גיליונות ציונים.
  • קורות חיים מעודכנים (כולל פרטי התקשרות: טלפון, כתובת דואר למשלוח וכתובת דואר אלקטרוני).
  • אם התואר מאוניברסיטת תל אביב אין צורך לשלוח תעודת זכאות וגליונות ציונים.

מועמדים שהרשמתם תתקבל, יידרשו להציג תעודות מקוריות במקביל להשלמת תהליך הקבלה.

מועמדים שיתקבלו יתבקשו להוציא תעודת סטודנט באמצעות הקישור: http://www.student.co.il/tau/

מבנה תוכנית הלימודים:

תואר שני ללא תזה

היקף הלימודים לתואר הינו 36 ש״ס (שעות סמסטריאליות):

• סמינרים עיוניים - 12 ש"ס.

• סמינרים מתקדמים - 24 ש"ס.

חישוב ציון הגמר:

• רפראטים - 60%.