סדרת הרצאות תשפ"א


 

2 במאי 2021

 

יצירה בימי קורונה - אתגר קרת

 

ספריו של אתגר קרת תורגמו ליותר מ-45 שפות ומעל ל-100 סרטים קצרים ברחבי העולם מבוססים על סיפוריו. קרת זכה מספר פעמים באות ”ספר פלטינה“ מאת פרס התאחדות המו״לים, אביר מסדר האמנויות והספרות בצרפת (2010), זוכה פרס ניומן (2012) ופרס הספר הזר בסן-פטרבורג (2012). קרת הוא זוכה פרס ברונפמן לשנת 2016, על קידום והפצת ערכים יהודיים ואוניברסליים ברחבי העולם. ספרו האחרון, "תקלה בקצה הגלקסיה", זכה בפרס ”ספיר" (2018).

אתגר קרת ידבר על החיים והכתיבה בתקופה מאתגרת זו. כיצד השינויים בעולם האמיתי שבו אנו חיים משפיעים גם על עולם הדמיון והרגש. קרת יקריא במפגש סיפורים שטרם פורסמו שאותם כתב בזמן הסגר ויספר על חוויותיו מהתקופה.


 

4 באפריל 2021

 

משבר התרבות של זמננו: הטכנולוגיה בשיאה, הרוח לא! - פרופ׳ יגאל עילם

 

פרופ' יגאל עילם, היסטוריון ותיק, מוערך ומעורר מחלוקת, תיאורטיקן תרבות ופובליציסט, ישוחח עם דר' נועה גדי על הפער המסוכן שנפער בין טכנולוגיה ורוח בעידן הנוכחי ועל היחס בין השניים, לא רק בתרבות זמננו, כי אם בכל תרבות אנושית משחר הימים. עילם יציג את תפיסתו על מהי תרבות בכלל ומהן הסיבות למשבר התרבות הנוכחי, וכיצד הוא רואה את המוצא מן המשבר.


 

7 במרץ 2021

 

ריח בתרגום דיגיטלי - פרופ׳ נעם סובל

 

פרופ׳ נעם סובל כתב את עבודת הדוקטורט שלו במדעי המוח באוניברסיטת סטנפורד. לאחר מכן הקים מעבדה עצמאית באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, שבה כיהן כפרופסור למדעי המוח. היום הוא עומד בראש המעבדה במחלקה לנוירוביולוגיה במכון ויצמן, כמו כן הוא ראש המרכז הלאומי ע״ש עזריאלי לדימות מוח האדם. פרופ׳ סובל הוא זוכה פרס רפפורט לחוקר צעיר על מחקרו בתחום המערכות המוחיות של חוש הריח האנושי ותרגומו ליישומים בתחום הרפואה והשיקום.

עבודתו מתמקדת במנגנונים מוחיים של חוש הריח, תוך נסיון לשלב את החוש הזה במערכות טכנולוגיות מתקדמות. לאחרונה מתמקדת מעבדתו של פרופ' נועם סובל בסימפטום ראשוני למחלת COVID-19: אובדן חוש הריח.


 

7 בפברואר 2021

 

מהפיכת החישוב הקוואנטי - פרופ׳ מיכאל בן-אור

 

מיכאל בן-אור הוא פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית, בה גם קיבל את תואר הדוקטור שלו ב-1982. הוא סיים שנתיים של לימודי פוסט-דוקטורט ב- MIT.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' בן-אור הם מדעי המחשב התיאורטיים, וחישוב קוואנטי. הוא חבר במרכז לחקר הרציונליות ע"ש פדרמן,  ראש הוועדה האקדמית של מרכז פדרמן לחקר הסייבר, וראש הוועדה האקדמית של מרכז המחקר לאינפורמציה קוואנטית, כולם באוניברסיטה העברית. 

בהרצאתו הסביר פרופ׳ בן-אור את משמעות המהפיכות שחוללה הפיסיקה הקוואנטית.

הרצאת זום שלישית במסגרת סדרת ההרצאות בחסות קהילת הבוגרים


 

3 בינואר 2021

 

האתגרים של המאבק בשחיתות - גור מגידו

 

גור מגידו, כתב דה-מרקר, מבכירי העיתונאים החוקרים בארץ נפגש לשיחת זום מאירת העיניים על הסיכון והמאבק של העיתונאים בתקופתנו.

הרצאת זום שנייה במסגרת סדרת ההרצאות בחסות קהילת הבוגרים


 

6 בדצמבר 2020

 

ארה״ב אחרי טראמפ - ד״ר אלי קוק

 

ד״ר אלי קוק, היסטוריון של הקפיטליזם האמריקאי והמחשבה הכלכלית המודרנית פתח את סדרת הרצאות הזום בדיון מעניין על תוצאות הבחירות בארה״ב.

בהרצאתו התייחס להשלכות הכלכליות, החברתיות והפוליטיות לאחר כהונתו של טראמפ, והציג תחזיות לתקופת כהונתו של הנשיא הנבחר ג׳ו ביידן.

הרצאת זום ראשונה במסגרת סדרת ההרצאות בחסות קהילת הבוגרים


 

9 בספטמבר 2020

 

אירוע פתיחת שנה ראשון של מכון כהן בשיתוף קהילת הבוגרים

מכיכר השוק לזירת הזום: הרהורים על משבר הקורונה

 

האירוע החגיגי התקבל בעניין והתלהבות אצל הקהל הרב שנכח באולם ובזום במקביל.
ראש התוכנית וראש מכון כהן פרופ' שאול קציר פתח את האירוע והציג את החזון של מכון כהן ותוכנית הלימודים: ״להעניק לאנשים שנטועים בלב החברה הישראלית מבט רחב ומעמיק על העולם ולעשותם בזכות כך אנשי מקצוע טובים יותר בתחומם.״ ישראל בן צור, ממקימי קהילת הבוגרים, הציג את המטרות והחזון של קהילת הבוגרים.

הדוברים והדוברות באירוע
מנחת האירוע ד״ר נועה גדי הציגה את משתתפי הפאנל:

שופטת (בדימוס) ובוגרת התוכנית נאוה בן-אור, ד״ר קותי שוהם, ד״ר כרמל וייסמן, ד״ר שי בידרמן, וד״ר חיים דעואל לוסקי, הדגימו את יישומה של חשיבה פילוסופית-ביקורתית לתופעת הקורונה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>