אודות בית הספר למדעי התרבות

על אודות בית הספר

בית הספר למדעי התרבות  ע"ש שירלי ולזלי פורטר משמש מסגרת למחקר ולהוראה רב-תחומית  במקצועות הספרות, חקר התרבות, המגדר והתרגום  באוניברסיטת תל אביב ומהווה מסגרת-על ללימודי התואר השלישי במקצועות אלה.

בית הספר מהווה גם מצע לגידולם של גופי ידע חדשים, השוואתיים, בחקר הספרות והתרבות. הוא מזמן את עמיתיו – מרצים, עמיתים ותלמידי מחקר, להשתתף בעיצובה של השקפת עולם, ובה מתבטאת גם דעת מקום. שאלת התרבות מנוסחת בבית הספר בנוסח רב-לשוני ובין-תחומי, מתוך השגחה מיוחדת בהקשריה המקומיים של שאלת ספרות-העולם, בין מערב למזרח.

במסגרת פעילותו מאגד  בית הספר את פעילות חוגי הספרות וחקר התרבות, מקיים  סדנאות מחקר וכנסים מדעיים ומלווה את תלמידי המחקר בכל שלבי עבודתם.

בית הספר כולל  בתוכו את הפעילות המחקרית של החוגים הבאים: אנגלית ולימודים אמריקנים, ערבית ואסלם, לימודי תרבות צרפת, לימודים קלאסיים, ספרות, לימודי ערבית-יהודית, יידיש, מגדר, התכנית למחקר התרבות, והתכנית למחקר תרבות הילד והנוער.

פירוט לגבי החוגים ניתן למצוא בקישור הבא.

בית הספר למדעי התרבות משמש כפלטפורמה למחקר רב-תחומי  ומקיים במסגרת זו סמינר מחקר שנתי, קבוצות קריאה וסדנאות מחקר – ובהן סדנת דוקטורנטים.

סמינר מחקר שנתי – בית הספר למדעי התרבות

סמינר המחקר של בית הספר למדעי התרבות הוא סמינר שנתי המשמש  כבמה רב-תחומית לבירור של שאלות  בסוגיות תרבותיות וספרותיות מגוונות. במסגרת הסמינר מתארחים חוקרים וחוקרות מן הארץ ומן העולם, הרצאותיהם מאירות שאלות מרכזיות בחקר התרבות והספרות. סמינר המחקר פתוח לעמיתיו, לתלמידי המחקר בבית הספר (תארים שני ושלישי).

ההשתתפות בסמינר זה היא חובה לכל תלמידי התואר השלישי בבית הספר. הסמינר הינו שנתי ומקנה זכות של 4 נקודות אקדמיות.

תלמידי ותלמידות בית הספר מוזמנים להשתתף בסמינר במהלך כל שנות לימודיהם. על כל תלמיד ותלמידה להיות רשומים לסמינר ולהשתתף בו לפחות למשך שנה אחת. לתלמידים בעלי מלגות ההשתתפות בסמינר המחקר היא בבחינת חובה.

לצד סמינר המחקר מקיים בית הספר סדנאות לתלמידי תואר שני ושלישי. סדנת הדוקטורנטים  משמשת כבמה לחוקרים צעירים הנמצאים בשלבים מתקדמים של מחקרם, ומאפשרת להם להציג את עבודתם, לצד ניתוח מתודולוגי ותיאורטי הקושר את עבודתם עם תחומי המחקר בבית הספר. הק.

הרשמה ותנאי קבלה

בית הספר למדעי התרבות מזמין מועמדים ללימודי תואר שלישי – תלמידים מצטיינים המעוניינים להתמחות בתכניות המחקר והלימוד בבית הספר, במקצועות הספרות וחקר התרבות ולימודי המגדר.

מועמד המבקש להתקבל ללימודי תואר שלישי בבית הספר למדעי התרבות הוא  בעל תואר שני במקצועות הספרות וחקר התרבות מאוניברסיטה מוכרת, בעל ממוצע ציונים של 85 ומעלה, שסיים את עבודת הגמר (תזת MA) בציון 85 לפחות.

פירוט לגבי תנאי הקבלה ניתן למצוא תחת הנחיות הוועדה היחידתית לתלמידי המחקר בבית הספר למדעי התרבות והנחיות לרישום תלמיד חדש. [דורש דיון בוועדה היחידיתית: צריך לכלול: מכתב כוונות, דוגמת כתיבה [פרק מתזה], שני מכתבי המלצה, גיליון ציונים, אישור על עבודת תזה]

חובת תלמידי התואר השלישי:

8 ש"ס- סמינרים של תואר שני עם ציונים של 85 ומעלה

4 ש"ס – סמינר בית ספרי / סמינר דוקטורנטים(השתתפות פעילה, ללא ציון)

הצעת מחקר

עבודת מחקר

זמן התקן: כ 5-  שנות לימוד

מכונים וקתדראות

המכון לפואטיקה וסמיוטיקה ע"ש פורטר.

הקתדרה לסמיוטיקה ע"ש פורטר.

הקתדרה לתיאוריה של התרגום ע"ש ברנשטיין.

הקתדרה לפואטיקה ותקשורת ע"ש ארצט.

הקתדרה לספרות ערבית ע"ש הלמוס.

הקתדרה לספרות גרמנית ע"ש מרסל רייך רניצקי

בית הספר הוקם בשנת 1986 ביזמתו של פרופ' איתמר אבן-זהר, אשר כיהן כראש בית הספר הראשון.

פרופ' גלילי שחר הוא ראש בית הספר הנוכחי  (נבחר לתפקיד ב-2019).

גב' רויטל צפורי היא הרכזת הניהולית של בית הספר למדעי התרבות.

גב' עדנה דר היא מזכירת התארים המתקדמים של בית הספר למדעי התרבות.

ליצירת קשר:

רויטל צפורי - Culture School culture@tauex.tau.ac.il