אודות

English follows Hebrew

הפורום ללימודי נשים הוא התארגנות התנדבותית של חוקרות באוניברסיטת תל-אביב. הפורום קיים למעלה מ-20 שנים ומהווה מרחב ייחודי וחיוני לפעילות שקשורה לחקר המגדר ולמעמד של נשים מקבוצות שונות בחברה. הפורום מיועד להוות גשר בין הפעילוּת של נשים שעובדות ולומדות בתוך האוניברסיטה לבין פעילויות עם ולמען נשים המתקיימות מחוץ לקמפוס, תוך הארת ההזנה ההדדית שיכולה להירקם בין ידע אקדמי לבין ידע מעשי – בכל הקשור לסוגיות של מיצוי פוטנציאל של נשים וקידום יחסים שוויוניים בין נשים וגברים מקבוצות שונות בחברה.

 

פעילות הפורום מגוונת ומעודדת הידוק קשרים ושיתוף פעולה מחקרי וקולגיאלי בין המרצות והחוקרות שעובדות בדיסציפלינות שונות באוניברסיטה והיא גם שוקדת על עידוד טוויית רשתות קשרים לקידום ג'נדרמיינסטרימינג ברחבי הקמפוס.

 

בנוסף, הפורום מעניק מידי שנה מלגות לתלמידות/ים לתואר שני או שלישי באוניברסיטה אשר מחקרן/ם קשור בנשיות ו/או בגבריות, בתיאוריות פמיניסטיות וקוויריות, בביקורת על מגדר ואתניות/גזע, ועוד. כל זאת ללא הגבלת דיסציפלינה או מתודה.

 

לבסוף, הפורום מקיים בקמפוס סדרת מפגשים והרצאות לאורך כל השנה. המפגשים נקראים "מפגשי יום שישי של הפורום ללימודי נשים ומגדר עם NCJW". הסדרה מיועדת לבניית גשרים בין פעילוֹת בשטח לבין חוקרות באוניברסיטה. פלטפורמה זו מנוצלת למפגשים ממוקדי מדיניוּת ובה מציגות מרצות ופעילוֹת שעוסקות בתחום משותף, קשת של דעות שמסייעות לקדם דיאלוג קונסטרוקטיבי בין קבוצות שונות של נשים (ואף גברים) בחברה בישראל. מטרת המפגשים היא משלושת: לחזק את קהילת חקר המגדר ותיאוריות פמיניסטיות; להפיץ ידע לקהל הרחב שאינו אקדמי; ובסוף, להשפיע על החלטות ועמדות של קובעי המדיניות במדינה.

 

רשימת ראשות הפורום לדורותיהן:

פרופ' רינה שפירא

ד"ר דלילה אמיר

פרופ' שולה וולקוב

פרופ' חנה וירט-נשר

פרופ' חנה הרצוג

פרופ' מירה אריאל

פרופ' חנה נוה

פרופ' אריאלה פרידמן

פרופ' איימי סינגר

פרופ' דפנה הקר

פרופ' דפי יואל,

פרופ' גלי צינמון,

פרופ' גליה צבר

ד"ר טל דקל


היסטוריה קצרה, כפי שרשמה פרופ' איימי סינגר:

בדומה לכל היסטוריה, היסטוריה זו נכתבה מנקודת מבט אישית. היאמבוססת על סידרת ראיונות שאותן ניהלתי עם חברות הפורום ללימודי נשים עם NCJW, בעבר ובהווה, ראיונות באורכים שונים, בארבע עיניים, דרך הטלפון והדואר האלקטרוני. שאלתי נשים שונות שאלות שונות, ניסיתי למלא פערים אחדים תוך עיון בניירות הזמינים.

 

זוהי כתיבה ראשונה של ההיסטוריה שלנו, אך ללא ספק לא האחרונה. מסיבה זו, בחרתי בפורמט שונה מהרגיל; סגנון שאינו מיועד להפחית מחשיבותה של דמות מסוימת או של תקופה מסוימת. מטרתו להעניק תחושה בדבר ההשראה המתמשכת והפעילויות השוטפות שאפשרו את יצירתם של מה שהם כיום הפורום ללימודי נשים עם NCJW והתוכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW באוניברסיטת תל-אביב.

 

איימי סינגר

מרץ, 2002

 

1982  רינה שפירא (סוציולוגיה ואנתרופולוגיה), בעודה בשבתון בהאנטר קולג' של האוניברסיטה של העיר ניו-יורק, פוגשת את דונה שלאלה Shalala)) נשיאת האנטר קולג' דאז. שלאלה היתה מבין מקימות לימודי הנשים שם, מהתוכניות הראשונות לקום בארה"ב. לפני כן, שפירא ניהלה מספר שיחות עם חברי ההנהלה באוניברסיטת תל-אביב אודות אפשרות הקמתן של תוכניות בין-תחומיות, כולל תוכנית ללימודי נשים. עם שובה של שפירא לתל-אביב, היא מונתה ליועצת הרקטור לענייני נשים בקמפוס.

 

1985  לקראת סוף שנה זו, שלאלה הגיעה לישראל כאורחת רשמית של המרכז האמריקאי לתרבות. היא שוחחה, בין השאר, עם שפירא ועם דלילה אמיר (ביה"ס לחינוך/סוציולוגיה ואנתרופולוגיה), והדגישה שנית את נחיצות התארגנותם של לימודי נשים בקמפוס של אוניברסיטת תל-אביב. באותו זמן, הופיעו ניצנים של תוכניות ללימודי נשים באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטה העברית.

 

1986  שפירא ואמיר מקימות את פורום הנשים הראשון באוניברסיטת תל-אביב. אמיר עבדה ללא לאות כמנהלת הפורום בפועל למשך תקופה של עשור, 1986-1996, תוך שהיא תורמת להמשכיות הארגון.

 

פגישות יום שישי:  החלו התאספויות שגרתיות המאורגנות סביב הרצאות אקדמאיות, שניתנו ע"י נשים חברות הפקולטה בתחומי מומחיותן, בנושאים הקשורים לנשים ולהבדלים בין המינים. ביקוש עצום לפגישות שיקף התעניינות קיימת וגוברת בנושאים אלה. אין ספק שהרעיון של התאספות של נשים על-מנת ללמוד על נשים ולפגוש נשים קולגות מצא קהל צמא. בקרב המשתתפות הראשונות ניתן היה למצוא נשים מכל קצוות הקמפוס, כולל סטודנטיות, נשות סגל והנהלה, ממספר פקולטות שונות.

 

בין חברות וחברי הסגל הפעילות בשנים הראשונות היו:

מירה אריאל (בלשנות), רחל גיורא (ספרות כללית),

חנה הרצוג (סוציולוגיה ואנתרופולוגיה), שולה וולקוב (היסטוריה כללית), חנה וירט-נשר (אנגלית), נורית כנען-קדר (תולדות האמנות),

בילי מלמן (היסטוריה כללית), אריאלה פרידמן (פסיכולוגיה),

יוחנן פרס (סוציולוגיה ואנתרופולוגיה), סטלה עמוסי (ספרות צרפתית), דליה עציון (ניהול/ עסקים), אסיא פזי (ניהול/עסקים),

שולה שחר (היסטוריה כללית)

 

שנות ה- 80 המאוחרות  בעת כהונתה של שולה וולקוב כראש הפורום, תוכנית הב"א הכללי הסכימה לשלב בתוכניתה את יחידת הקורסים הראשונה בלימודי נשים, הודות למאמציהן של סטלה עמוסי ובילי מלמן. באותו זמן נפתחה חטיבה בלימודי נשים במדעי החברה.

 

1989  מגעים ראשונים עם אישה-לאישה ישראל/ארה"ב ועם וירג'יניה ל. סניטאו (Snitow) שתמכה במגוון פעילויות הנוגעות לנשים בישראל. סניטאו הקימה קרן לעשר שנים באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטת חיפה, בהאוניברסיטה העברית, ולאחר-מכן גם באוניברסיטת בן-גוריון. זוהי התמיכה הכלכלית הראשונה מסוגה בפורום הנשים: 3,000$. סכום זה שימש למימון סידרת ההרצאות של ימי שישי, אשר קיימת עד היום.

 

נחתם חוזה עם קרן צ'וטיק (Drs. Lillian and Rebecca Chutick) שהעניק מלגות לסטודנטיות לתואר שני ולתואר שלישי אשר התמקדו במחקרן בסוגיות הנוגעות לנשים. מאז שנת 1992, חולקו 3,000$ בכל שנה, סה"כ כ-30,000$ עד היום.

 

1990-1991  נעמ"ת הקימה את קרן דבורה נצר, ביחד עם מימון משלים  מנשיא אוניברסיטת תל-אביב, עבור מחקר, מלגות, והפעילויות השוטפות של הפורום לנשים.

 

1992  הכנס הפמיניסטי האקדמי הראשון בישראל נערך באוניברסיטת תל-אביב בשיתוף עם סילביה ביזאוי מבית-ברל, ומומן ע"י קרן Friedrich Ebert ; מציין את נקודת התחלה של כנסים אקדמיים שנתיים בלימודי נשים בישראל.

 

1993  הפורום הצעיר הוקם כמסגרת שבה סטודנטיות דיברו על מחקריהן ושבה ניתנו הרצאות בלימודי נשים. זוכות מלגות Chutick מסייעות בהפעלתה של פורום זה.

 

גיליון מיוחד של  זמנים, רבעון להיסטוריה אודות לימודי נשים (חורף 1993, מס' 46-47) מופיע בעריכתה של עידית זרטל.

 

1996-1997  חנה נוה (ספרות עברית) מתמנה לראש הפורום ופותחת בתכנון ארוך טווח של התוכנית לתואר בלימודי נשים, ופועלת נמרצות למימוש החזון לבנות ולממן תכנית ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל-אביב.

 

הצורך בלימודי נשים נוסח באופן הבא:

"ברור כי יש צורך במחקר ולימוד אקדמי שיבחן באופן יסודי את התפקיד אותו ממלאות נשים בחברה הישראלית. מחקר שכזה יסקור באופן מדעי את הכלים הפוטנציאלים אשר ישמשו את אלה המבקשים ומבקשות להיות מעורבים בכל האספקטים של החיים בישראל. בנוסף, חיוני ליצור מסגרת בה תוצג מחקר ברמה אקדמית לנשים המתמודדות עם נושאים אלה, וכן לנשים המחפשות מסגרת אקדמית שבתוכה יהיה אפשרי לשלב, ללמוד, ללמד ולעודד את פיתוח המחקר בנושאים הקשורים בנשים."

 

1996  מיכל הראל היא מתאמת הפורום לנשים הראשונה בשכר;

 

מאז שנת 1997 שירלי כהנוביץ' ממלאת תפקיד זה.

 

1997  אורלי לובין (ספרות כללית) מתמנה לראש ההקבץ ללימודי נשים ומגדר במסגרת לימודי החוג ל- B.A כללי בפקולטה למדעי הרוח. הקבץ זה הוא הגדול מכל הקבצי ולומדים בו 260 סטודנטים. בסופו של דבר שימש הקבץ זה כבסיס אחד להקמה וארגון של החוג ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW.

 

בזמן כהונתה של הרקטור נילי כהן, הוגשה בקשה כללית לתוכניות פיתוח ארוכות-טווח עם דגש על תוכניות אקדמאיות בין-תחומיות. מכאן נבעה ההצעה להקמת תוכנית ללימודי נשים ומגדרכתוכנית כלל-אוניברסיטאית. ההצעה הוגשה ע"י הפורום ללימודי נשים, התוכניות ללימודי נשים ומגדר של הפקולטות למדעי-הרוח, למדעי-החברה ולאומנויות, וזכתה בביקורות חיוביות ואוהדות מטעם הנהלה האוניברסיטה.

 

1998  מגעים ראשונים עם NCJW (המועצה הלאומית של נשים יהודיות, ארה"ב) ושרי עשת, מנהלת המועצה בישראל; לפני כן תמכה המועצה רבות בתוכנית ביה"ס לחינוך באוניברסיטה העברית, וביקשה עתה לתמוך בפרויקט באוניברסיטת תל-אביב.

 

חוזה נחתם בין NCJW לבין אוניברסיטת תל-אביב, אשר כלל שני חלקים: תרומה נכבדה לצמיתות שאפשרה את הקמתה הנפרדת של התוכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW, ומענק נדיב שאפשר הרחבה משמעותית בפעילויות הפורום ללימודי נשים עם NCJW.

 

בעקבות חקיקת החוק החדש למניעת הטרדה מינית, קמה באוניברסיטה "לא בבית-ספרינו", קבוצה פמיניסטית נגד הטרדה מינית וסקסיזם.  בתמיכת הפורום, "לא בבית ספרנו" שמה לה למטרה להעלות מודעות לנושא ולהיאבק בגילוי ההטרדה והסקסיזם בקמפוס, לעודד וליזום שינוי ביחסי הכוחות בין המינים בחברה.

 

2000  מתוך קבוצת הפעילות ב"לא בבית ספרנו", יזמו מספר נשים את הקמת הקו מידע ותמיכה לנפגעות הטרדה מינית בקמפוס. ניתן להתקשר לקו בכל שעה ולדבר בסודיות מובטחת. מספר הטלפון של הקו הוא 7868-640, ולקו גם אתר באינטרנט: www.tau.ac.il/shline

 

אריאלה פרידמן מתמנה לראש הפורום ללימודי נשים עם NCJW. לידה מתמנה צוות היגוי אשר אחראי על הפעלת המחלקות השונות. הפורום פעיל בתחומים הבאים: 

  • סדרת הרצאות שנתית לציבור האוניברסיטאי ולציבור הכללי
  • כנס מחקרי שנתי, במסגרת בין-אוניברסיטאית ארצית ו/או בין-לאומית
  • שיתוף פעולה בהזמנת אורחים/אורחות ומימון כנסים ברחבי הקמפוס
  • סמינריון שנתי של הפורום הצעיר
  • הכנת קורסים חדשים
  • קורסים מיוחדים בפקולטות שונות, למשל בפקולטה להנדסה
  • קורסים והשתלמויות לקבוצות מחוץ לאוניברסיטה (לאחרונה בכלא נוה תרצה)
  • חלוקת מלגות
  • פעילות חברתית אקטיוויסטית בנושאים לא אקדמיים כמו ציון יום 

          האישה הבין-לאומית, תמיכה בקו חם לנפגעות הטרדה מינית

          בקמפוס , ותמיכה בקבוצת "סולידריות", סטודנטים ועובדים

          למען העסקה הוגנת

 

הפורום נדרש לסדר-יום הנקבע ע"י צוות ההיגוי ובכלל זה--ע"י הצעות לסדר שמקורן במליאת הפורום או בגופים אחרים. בין השאר יתמוך הפורום בפתרון בעיות ייחודיות/מגדריות של חוקרות ושל סטודנטיות באוניברסיטה.

 

2001  חנה נוה מתמנה לראש התוכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW, ואורלי לובין מתמנה ליועצת ראשית של התכנית. התכנית מקבלת את תלמידיה/ותיה הראשונים/ות, 50 במספרם.

 

היסטוריה, פילוסופיה, סוציולוגיה, תולדות האמנות, משפט, פוליטיקה, קולנוע, ספרות, חינוך, פסיכולוגיה--ועוד--כל אלה נלמדים תוך בחינה ביקורתית של הנחות היסוד המדעיות שלהם, ותוך שילוב לימודי נשים ומגדר ואלטרנטיבות פמיניסטיות להמשגה ולתיאור מדעי.

 

בשל היקף הפעילות שגדל, החליטה קרן סניטאו להעלות את תרומתה השנתית ל- 5000$ ב- 1998, ובשנת 2000 הקציבה 7000$. לאחר מותה של וירג'ניה סניטאו ב- 2001, החליטה הקרן להפוך לקבוע את הקשר בין הקרן לפורום.

 

שנה"ל 2001-2002      ח ד ר י ם   מ ש ל נ ו !

 

הפורום ללימודי נשים עם NCJW,  ברגלס 124, טל' 03-640-6905

התוכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW, רוזנברג 210, טל' 03-640-5936

 

The NCJW Women Studies Forum at Tel Aviv University was established more than 25 years ago by volunteering lecturers who wished to introduce to the Israeli academia and public at large feminist theory and activism. At the time, there were no gender studies in Israel, and the forum was an incubator for what evolved as the NCJW Women and Gender Studies Program, that now offers a B.A and M.A and is independent of the Forum.

Our aim is to develop strong, fruitful and inspiring connections between Israeli academics who are experts in a variety of issues related to gender and feminist activists and women and girls outside of campus. Our vision is embedded in the perception of the academia as part of the community and as holding social responsibility not only towards students and colleagues but also towards women and other disadvantageous groups in society.

Currently, the Forum is voluntarily headed by Dr. Tal Dekel from the Arts faculty and the NCJW Gender Studies Program, and advised by a steering committee of 23 lecturers from a variety of university departments. The is coordinated by Tali Inbar-Gloozman, an M.A. student at TAU.

For several years, the Women Studies Forum is generously supported by the National Council of Jewish Women.

 

 

***

 

A History of the Women's Forum at Tel Aviv University

Written by Prof. Amy Singer

 

          Like any history, this one is subjective. It is based on a series of interviews I conducted with members of the Women's Forum, past and present, interviews of different length, in person, by phone and through e-mail. I asked different people different questions, tried to fill in some gaps by looking at the papers available. This is a first writing of our history, but surely not the last. For this reason, I have chosen an unconventional format; the style is not intended to inflate or diminish the importance of any person or period unnecessarily. Instead it aims to give a sense of the flow of activity and inspiration that created what is today the Women's Forum and the Program in Women's and Gender Studies with NCJW at Tel Aviv University.

            This history is written as one component of the exhibit entitled "'This Sex Which is Not One': Female Images 2002", mounted in the exhibition foyer of the Sourasky Central Library at Tel Aviv University, on the occasion of Internation Women's Day 2002 (the exhibit runs from March 10-15). Displayed in the exhibit is a graphic and textual rendering of the activities of the Women's Forum and the Program. The title of the exhibit is a quote from renowned French feminist thinker Luce Irigaray. It serves as a framing ideology for showing original photographic and video art works by and about Israeli women, claiming that their images articulate experiences more painful, critical, cynical, and sober than those generally portrayed through the vision of a male fantasy about how to locate womens' bodies in this culture. The works show bodies which are sensitive, suffering, present and clear in their many forms and experiences.

 

                                                                                    Amy Singer

March, 2002

 

 

1982  Rina Shapira (Sociology & Anthropology), on sabbatical at Hunter College of the City University of New York, met Donna Shalala, then President of Hunter College. Shalala had been instrumental in setting up Women's Studies there, among the first such programs in the U.S. Prior to this, Shapira had had some conversations with members of the administration at Tel Aviv University about the possibility of setting up inter-disciplinary programs, including Women's Studies. When Shapira returned to Israel, she was appointed to be an advisor to the rector for women's affairs on campus.

 

1985  Towards the end of this year, roughly, Shalala came to Israel as an official guest of the U.S. Cultural Center. Among others, she talked with Shapira, and Delila Amir (School of Education/Sociology & Anthropology), again urging that women’s studies be organized on the Tel Aviv University campus. At the time, there were budding programs in Women's Studies at Haifa University and at the Hebrew University.

 

1986  Shapira and Amir set up the first Women's Forum. Amir worked tirelessly as coordinator of the Forum for a decade, 1986-96, providing continuity to the organization.

 

Friday Meetings: Regular gatherings began to take place, organized around academic lectures, given by women members of the faculty in their fields of expertise, on topics of research on women and gender. These meetings consistently enjoyed large turnouts, reflecting the existing and growing interest in the topics. Clearly the idea of women's gatherings to learn about women and meet women colleagues found a ready audience. Among the early participants were women from all parts of the campus, including students, faculty and administrative staff belonging to numerous faculties.

 

Some of the faculty members involved in the early years were:

Stella Amossy (French Literature), Mira Ariel (Linguistics), Nurit Kenaan-Kedar (Art History), Dalia Etzion (Business),

Ariella Friedman (Psychology), Rachel Giora (Comparative Literature), Hannah Herzog (Sociology & Anthropology),

Billie Melman (History), Asia Pazi (Business), Yohanan Peres (Sociology & Anthropology) Shula Shahar (History),

Shula Volkov (History), Hana Wirth-Nesher (English)

 

late 1980s  While Shula Volkov headed the Forum, the General B.A. Program was persuaded to introduce the first course unit in Women's Studies, this due to the efforts of Stella Amossy and Billie Melman; at the same time, a course program in Women’s Studies was introduced in the Social Sciences. By 1988, some 50 courses dealing with women and gender were being offered in different faculties on campus.

 

1989  First contacts made with US/Israel Women-to-Women and Virginia L. Snitow, who supported all kinds of activities related to women in Israel. Snitow established a ten-year fund at Tel Aviv, Haifa, Hebrew and, later, Ben Gurion Universities. this was the first financial support for the Women's Forum: $3000. The money supported the Friday lecture series, which continues to this day.

 

Contract signed endowing the Dr. Lillian Chutick and Dr. Rebecca Chutick Scholarship Fund for women graduate students working on topics related to women. Since 1992, the fund has distributed $3000 annually, for a total of approximately $30,000 thus far.

 

1990-91 Na'amat creates the Dvorah Netzer Fund, with matching funds from the president of Tel Aviv University, for research, scholarships and the regular activities and administration of the Women's Forum.

 

1992  First academic feminist conference in Israel, held at Tel Aviv University, in cooperation with Sylvia Bejawi of Beit Berl, funded by the Friedrich Ebert Fund, marks the beginning of annual academic conferences on Women's Studies

 

1993  Young Forum established to promote the visibility of the Women and Gender Studies graduate students, to provide a place for them to talk about their work and where women's studies lectures were given. Chutick scholarship winners work to keep this Forum running

 

Special issue of Zmanim, A History Quarterly on Women's Studies appears (Winter 1993, No. 46-47), edited by Idit Zertal

 

1996-97  Hannah Naveh (Hebrew Literature) takes over as head of the Forum and begins long-term plan for a program of Women's Studies, working with a driving vision to obtain funds and backing in order to establish an independent program in Women's and Gender Studies

 

The need for Women’s Studies was articulated as follows:

“It is clear that there is a vital necessity for academic study that will thoroughly examine the role that women play in Israeli society. Such research will scientifically review the potential instruments at the disposal of those who wish to be fully involved in all aspects of Israeli life.

It is also essential to establish a framework for presenting work at the academic level to women dealing with these problems as well as to women who are seeking a framework in which it will be possible to investigate, learn, teach and encourage the development of women’s subjects.”

 

1996  Michal Harel, first paid administrator of the Women's Forum hired; since 1997, Shirley Kahanovich has held this position

 

1997  Orly Lubin (Comparative Literature) heads the Women's and Gender Studies course cluster in the General B.A. program in the Faculty of Humanities, the largest of all the clusters, with 260 students. This cluster eventually served as one platform for the organization of the Women's and Gender Studies program.

 

Under Rector Nili Cohen, a general call for long-range development plans with an emphasis on interdisciplinary academic programs produced a proposal to establish Women's and Gender Studies as a university-wide cooperative program.

Joint proposal submitted by the Women's Studies Forum, the program in Gender Studies in the Faculty of Social Sciences, and the programs in Women's and Gender Studies of the Faculties of Humanities and Arts, receiving favorable reviews and encouragement from the administration

 

1998  First contacts begin with NCJW (National Council of Jewish Women) and Shari Eshet, Director of the Israel office of NCJW. Prior to this, NCJW had long been active supporting a program in the School of Education at the Hebrew University and community projects in Israel; the organization was now looking for a project to support at Tel Aviv University.

 

Contract signed between NCJW and Tel Aviv University, included two parts: a major permanent endowment enabling the separate establishment of the Program in Women's and Gender Studies with NCJW and a generous grant allowing for the significant expansion of the activities of the Women's Forum.

 

In the wake of the new national Sexual Harrassment law, "Not in Our School" founded as a feminist group working against sexual harassment and sexism. With the support of the Forum, "Not in Our School" devoted its energies consciousness raising and education about harassment and sexism on campus in order to encourage and initiate changes in the balance of power between the sexes in the society.

 

2000  From among "Not in Our School" several women set up the Hotline for Information and Support to Victims of Sexual Harassment on Campus. The hotline takes calls at any hour, with guaranteed confidentiality.

 

Ariella Friedman becomes head of the Women's Forum with NCJW. Today the Forum supports the following activities related to Women’s and Gender Studies:

 

◊ the Friday lecture series

◊ an annual academic conference, which draws participants

from all the universities in Israel and from abroad

◊ lectures and conferences in various departments on campus

◊ guest speakers from abroad

◊ the Young Forum

◊ creation of new courses

◊ special courses in other faculties (e.g. Engineering)

◊ outreach enrichment courses (e.g. at Neve Tirza Prison)

◊ social activism on issues such as recognizing International

Women's Day, support for the sexual harassment

hotline, and for the group Solidarity, students and

employees working for fair employment practices.

◊ scholarships

 

The agenda of the Forum is set by the steering committee and by proposals from the general membership, as well as from other organizations. Among other things, the Forum supports the resolution of problems originating in gender issues that arise for women faculty members and women students at the university.

 

2001  Hannah Naveh becomes head of the new Program in Women's and Gender Studies with NCJW, with Orly Lubin serving as the principal advisor of the Program. The program first degree students enroll, some 50 in number. History, philosophy, Sociology, Art History, Law, Politics, Film, Literature, Education, Psychology--and more--all these subjects are studied through a critical examination of their basic academic assumptions and in combination with women's and gender studies, and feminist alternatives of conceptualization and academic description.

 

Due to the increase in the activities of the Forum, the Snitow Fund decided to increase its support of the Forum in 1998 to $5000, and in the year 2000 budgeted $7000 to it. Upon the death of Virginia L. Snitow in 2001, the Fund decided to make this a permanent annual grant.

 

2001-2002 Academic Year   Rooms of Our Own! Women's Forum with NCJW, building: Berglas 124, tel. 640-6905

 

Program in Women's and Gender Studies with NCJW, building: Rosenberg 210, tel. 640-5936

 

 

 

Heads of the Women’s Forum, Past and Present

 

Prof. Rina Shapira

Dr. Delila Amir

Prof. Shula Volkov

Prof. Hana Wirth-Nesher

Prof. Mira Ariel

Prof. Amy Singer

Prof. Hannah Naveh

Prof. Ariella Friedman

Dr. Orly Lubin

Prof. Hanna Herzog

Prof. Daphna Hacker

Prof. Galia Sabar, Prof. Gali Zinamon, and Prof. Dafi Joel

Dr. Tal Dekel

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>