אודות החוג

החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם שואף למצוינות בין־לאומית במחקר ובהוראה, תוך התמקדות בקשר שבין האדם לסביבתו ואימוץ חשיבה בין־ תחומית, הכוללת את הגיאוגרפיה האנושית והפיזית.

באמצעות שילוב של מתודולוגיות כמותיות ואיכותניות, המחקר וההוראה בחוג עוסקים במגוון רחב של תחומים ונושאים. החוג מציע תכניות לימוד לתארים ראשון, שני ושלישי וכן מסלולי לימוד מיוחדים לסטודנטים מצטיינים,  היכולים להשתלב במעבדות המחקר שבחוג.

הלימודים בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם מקנים לסטודנט ידע בתחומי הגיאוגרפיה הקלאסית והמודרנית בדגש על סביבת האדם, במטרה להכשיר את בוגרי החוג לשימור, תכנון ופיתוח סביבה זו.

שילובים בין תחומי ידע כמו גם היבטים פיסיים, חברתיים,  תרבותיים, היסטוריים וכלכליים, עומדים במרכזה של הפעילות המחקרית והלימודית בחוג.

דגש מיוחד ניתן ללימוד ויישום היבטים מתודולוגיים ותכנוניים לצורך מחקר סביבתי וכן ללימוד כלים מודרניים ומעשיים לניטור ואפיון הסביבה כגון חישה מרחוק ומערכות מידע גיאוגרפיות ((GIS.

החוג מציע שלושה תחומי ידע מרכזיים המצויים בחזית המחקר האקדמי הגיאוגרפי והסביבתי:

•  עיר, סביבה ותכנון: תחום זה מציע לסטודנט אפשרויות הכשרה והתנסות ביישום ובמחקר בנושאים אלה: תכנון מרחבי וסביבתי ברמת העיר והאזור, קיימות האדם וזכויות אדם בתכנון, האדם במרחב העירוני, עיצוב עירוני, תכנון תחבורה ויישומי מידע גאוגרפי בתכנון.
  • גאו-אינפורמטיקה: תחום זה כולל קורסים שונים והתמחויות בנושאי GIS, חישה מרחוק וקרטוגרפיה. הלימודים בתחום זה מכינים את התלמידים ללימוד מתקדם ותעסוקה בתחום מבוקש זה.
  • הסביבה הפיזית - אקלים ומשאבי מים: ניתן להתמקד באחד משני תחומים או בשילוב ביניהם: (א) אקלים וסביבה: קלימטולוגיה סינופטית ורגיונאלית, קלימטולוגיה אורבנית, קלימטולוגיה יישומית ותכנון תואם אקלים; (ב) גאו-הידרולוגיה - משאבי מים וקרקע וזיקתם לסביבת האדם.

בחוג פועלות מעבדות מחקר ייחודיות הפועלות תחת אחד משלושת תחומי ההתמחות בחוג, מתמחות בתחומי המחקר שונים ומקדמות ידע תיאורטי ויישומי: