פורום רובין 24.12.19

ד״ר רונן שטיינברג: פנטום הגיליוטינה: ההתמודדות עם מורשת האלימות ההמונית אחרי המהפכה הצרפתית

24 בדצמבר 2019, 14:15
בניין גילמן, אולם 449
ללא תשלום
פורום רובין 24.12.19

הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין

בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ

מפגשי פורום רובין תש"ף

יום שלישי, 24 בדצמבר, 2019

14:15 – 15:45

בניין גילמן, חדר 449

הרצאה מפי:

ד״ר רונן שטיינברג​

History, Michigan State University

"פנטום הגיליוטינה: ההתמודדות עם מורשת האלימות ההמונית אחרי המהפכה הצרפתית"

שלטון הטרור של המהפכה הצרפתית הוא אחד הפרקים הידועים בהיסטוריה המודרנית, אבל אנחנו יודעים מעט יחסית על האופן שבו בנות/בני התקופה התמודדו עם השפעות האלימות ההמונית על הפרט והחברה. כיצד התמודדה החברה הצרפתית עם הסוגיות המוסריות והמשפטיות הכרוכות בהעמדה לדין של אלו שנתפשו כאחראים לדיכוי, אשר המוני אנשים לקחו בו חלק פעיל? (סוגיית הצדק הסלקטיבי). מה עשו, ומה יכלו לעשות, קרובי המשפחה של הקורבנות על מנת לשקם את חייהם ולהנציח את יקיריהם? כיצד תפשו בני התקופה את השפעות הטרור על הפרט והחברה לפני הופעת מושג הטראומה? בהרצאה יציג ד"ר רונן שטיינברג את ספרו על מורשת האלימות ההמונית של המהפכה הצרפתית. הספר מתכתב עם הספרות הענפה שעוסקת בטראומות ההמוניות של המאה העשרים ועושה שימוש במושג הצדק המעברי (Transitional Justice) ובמושג הטראומה. ההרצאה תתמקד במאבק להשבת הרכוש ולזיכוי שלאחר המוות של קורבנות הטרור.

*** ההרצאות יערכו בשפה העברית