פרסים ומלגות

מלגות פוסט דוקטורט

ביה"ס להיסטוריה מציע מידי שנה חמש מלגות פוסט-דוקטורט. המלגות יוענקו לבוגרים/ות מצטיינים/ות מכל מוסדות ההשכלה הגבוהה בעולם (למעט אוניברסיטת תל-אביב), שנענו לקול הקורא שפרסם ביה"ס.

שתיים מן המלגות ניתנות מטעם הקרן המיוחדת למלגות פוסט-דוקטורט של ביה"ס. גובה המלגה הוא כ-30,000 דולר לשנה.

לפרטים על משתלמי הפוסט-דוקטורט בביה"ס להיסטוריה בשנים עברו, הקליקו כאן.

מלגאי פוסט דוקטורט נוספים קשורים לביה"ס להיסטוריה דרך קרנות ומענקים של היחידות השונות שלו או דרך מימון חלקי של חברי הסגל על בסיס מצ'ינג עם מוסדות ממנים חיצוניים.

מלגות לתלמידי/ות דוקטורט

ביה"ס להיסטוריה מעניק מלגות קיום לסטודנטים/ות מצטיינים/ות של בית הספר, שלהערכת מוריהם/ן יש להם/ן פוטנציאל ממשי להשתלבות עתידית במחקר ובהוראה במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.

מטרת המלגות היא לאפשר למקבליהן להקדיש את זמנם/ן למחקר ולכתיבת עבודת הדוקטורט. מלגות קיום מוענקות על פי רוב לתקופה של שלוש עד ארבע שנים. המשך מתן המלגה מותנה בהתקדמות ממשית של התלמיד/ה במחקרו/ה, ובמשאבים שיעמדו כל שנה לרשות ביה"ס.

ביה"ס להיסטוריה יעניק במקרים מסויימים מלגות גם לתלמידים/ות חדשים/ות אשר מבקשים/ות להירשם ולהתחיל את לימודיהם לקראת הדוקטורט. תלמידים/ות שהישגיהם/ן היו בולטים במיוחד בלימודי התואר הראשון והשני, מוזמנים/ות לפנות בעת ההרשמה ולברר על האפשרות לקבלת מלגת קיום.

עם זאת העדפה תינתן לתלמידים/ות שכבר הוכיחו את הצטיינותם/ן כתלמידים/ות רשומים/ות בביה"ס.

החלטות על מתן מלגות מתקבלות פעם בשנה לפני חודשי הקיץ. תלמידי/ות ביה"ס יקבלו הודעה על המועד שבו יש לפנות בבקשה למלגה. ניתן לפנות אך ורק ע"י שליחת הטפסים המופיעים למטה.

מלגות לתלמידי/ות מ.א

• מלגות קיום לתלמידי/ות מ.א מצטיינים/ות במסלול המחקרי (יפורסם לקראת שנת הלימודים תש"פ)

מלגות לתלמידי/ות ב.א