פרסים ומלגות

מלגות פוסט דוקטורט

בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ בשיתוף עם המכון להיסטוריה של אירופה ותרבותה ע"ש פרד ו' לסינג יציע בשנת הלימודים תשפ"ד מלגת פוסט-דוקטורט בגובה 40 אלף דולר לשנה. המלגה תוענק לבוגר/ת מצטיינ/ת מכל מוסדות ההשכלה הגבוהה בעולם (למעט אוניברסיטת תל-אביב), שיענו לקול הקורא שפרסם בית הספר.

לפרטים על משתלמות/י הפוסט-דוקטורט בבית הספר להיסטוריה בשנים עברו, הקליקו כאן.

לקול קורא למלגת הפוסט-דוקטורט לשנת הלימודים תשפ"ד לחצו כאן.

מלגאי/ות פוסט דוקטורט נוספות/ים קשורים לבית הספר להיסטוריה דרך קרנות ומענקים של היחידות השונות של בית הספר או דרך מימון חלקי של חברי הסגל על בסיס מצ'ינג עם מוסדות ממנים חיצוניים.

מלגות לתלמידות/י דוקטורט

ביה"ס להיסטוריה מעניק מלגות קיום לתלמידות/ים מצטיינים/ות של בית הספר, שלהערכת מוריהם/ן יש להם/ן פוטנציאל ממשי להשתלבות עתידית במחקר ובהוראה במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.

מטרת המלגות היא לאפשר למקבליהן להקדיש את זמנם/ן למחקר ולכתיבת עבודת הדוקטורט. מלגות קיום מוענקות על פי רוב לתקופה של שלוש עד ארבע שנים. המשך מתן המלגה מותנה בהתקדמות ממשית של התלמיד/ה במחקרו/ה, ובמשאבים שיעמדו כל שנה לרשות בית הספר.

בנוסף לתשלומי מלגת הקיום, מלגאי הקיום זכאים לסכום חד פעמי של 1000 דולר עבור נסיעות מחקר ונסיעות לכנסים, העומד לרשותם לכל תקופת לימודי הדוקטורט.

בית הספר להיסטוריה יעניק במקרים מסויימים מלגות גם לתלמידות/ים חדשים/ות אשר מבקשים/ות להירשם ולהתחיל את לימודיהם לקראת הדוקטורט. תלמידים/ות שהישגיהם/ן היו בולטים במיוחד בלימודי התואר הראשון והשני, מוזמנים/ות לפנות בעת ההרשמה ולברר על האפשרות לקבלת מלגת קיום.

עם זאת העדפה תינתן לתלמידות/ים שכבר הוכיחו את הצטיינותם/ן כתלמידים/ות רשומים/ות בבית הספר.

החלטות על מתן מלגות מתקבלות פעם בשנה לפני חודשי הקיץ. תלמידות/י בית הספר יקבלו הודעה על המועד שבו יש לפנות בבקשה למלגה. ניתן לפנות אך ורק ע"י שליחת הטפסים המופיעים למטה.

מלגת קיום לתלמידות/י דוקטורט:

מלגות עידוד מחקר: בכל שנה מפרסם בית הספר קול קורא לתמיכה בצרכי מחקר של תלמידות/י הדוקטורט המצויים בשלבים שונים של עבודת המחקר שלהם. המלגות ניתנות לצרכי מחקר מגוונים כגון: עריכה לשונית, תרגום, נסיעות מחקר ועבודה ארכיונית.

מלגות לתלמידי/ות תואר שני

מלגות קיום: בכל שנה בית הספר להיסטוריה מציע מספר מלגות קיום לתלמידות/י תואר שני מצטיינים במסלול המחקרי משלושת חוגי בית הספר.

מלגות הצטיינות: בכל שנה בית הספר להיסטוריה מעניק מלגות הצטיינות לתלמידות/י תואר שני משלושת חוגי בית הספר על בסיס הישגים אקדמיים.

מלגות לתלמידי/ות תואר ראשון

בית הספר להיסטוריה מעניק מעת לעת מלגות סיוע על בסיס חברתי-כלכלי.