אודות התוכנית

התוכנית החדשה ללימודי עריכה לשונית בעברית היא התוכנית היחידה שמעניקה לתלמידיה הן את ההכשרה האקדמית והן ההכשרה המעשית המותאמת לשוק העבודה המתעדכן. הסדנאות והקורסים עוסקים בכל סוגי עריכת הטקסט, וסגל המרצים מורכב מאנשי האקדמיה ומאנשי השטח הטובים בתחומם.

לצד הכשרה אקדמית בכללי העברית הנורמטיבית, בסגנונות העברית לתקופותיה ובעריכת טקסטים עיוניים, התוכנית מציעה מגוון של קורסים וסדנאות בנושאים עכשוויים: עריכה עיתונאית בדיגיטל ובפרינט, עריכת פרוזה וספרי ילדים, עריכה במדיה החברתית, עריכת תרגום מאנגלית, עריכת תוכן שיווקי ועריכת ביוגרפיות וסיפורי חיים.

התוכנית פועלת במסגרת החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית ומעניקה לבוגריה תעודה בעריכה לשונית. המרצים המקצועיים הם עורכים ואנשי תוכן בהוצאות הספרים, בחברות השיווק הדיגיטלי ובאתרי האינטרנט המובילים בארץ.