הקבץ תרבות ערבית-יהודית

מסגרת 308

התכנית ללימודי תרבות ערבית-יהודית היא תכנית לימודים חדשה לתואר ראשון, שהחלה לפעול באוניברסיטת תל-אביב בשנת הלימודים תשע"ח, 2018-2017  במסגרת החוג לספרות. התכנית משמשת שער לציביליזציה הערבית-היהודית בת יותר מאלף שנים, ומחברת בין שאלות הנוגעות בספרות, בהגות, בשפה, בתרגום, בתרבות פופולרית ובהיסטוריה של יהודים וערבים בארצות האסלאם באלף השנים האחרונות, תוך בחינה של יחסי העברית והערבית, היהדות והאסלאם, ימי-הביניים והמודרנה, יצירות קודש וחול.
התכנית מגיעה עד לשאלות הנוגעות ביצירה הפלסטינית העכשווית בארץ, כמו גם בדו-לשוניות הערבית-עברית הנוכחות בתרבות היהודית-המזרחית והפלסטינית בארץ. מתוך כל אלו נידונות בתכנית גם שאלת החילון והדיאלקטיקה של המסורת, התיאוריה הפוסט-קולוניאליסטית, ביקורת האוריינטליזם והיחסים עם תרבות המערב.

את ההקבץ ניתן ללמוד הן במבנה של 20 נקודות, כולל כתיבת עבודת סמינר, הן במבנה של 16 נקודות, ללא סמינר.
תלמידי ההקבץ אינם מחוייבים בלימודי ערבית, והקורסים המתקיימים בהקבץ אינם דורשים ידיעת ערבית.

מבנה ההקבץ:

ש"ס

קורסי חובה

קורסי ליבה

2

קורסי בחירה

סה"כ הקבץ ללא סמינריון

16

סה"כ הקבץ הכולל סמינריון

20

* אם הסמינריון בהיקף של 2 ש"ס, יש להשלים שיעור בחירה בהיקף של 2 ש"ס מהיצע ההקבץ.