הקבץ לימודי דתות

מסגרת 697

אחראי : ד"ר ירון כהן צמח

הקורסים המוצעים במסגרת ההקבץ מיועדים לתלמידים המעוניינים להכיר את חקר הדתות כפי שהוא מתבטא בקורסים המוצעים ברחבי הקמפוס ובעיקר בחוגים השונים של הפקולטה למדעי הרוח. היצע הקורסים המגוון מעיד על כך שחקר הדתות בפקולטה חושף את התלמיד לדתות העולם במזרח ובמערב, בעבר ובהווה ואף במחשבה על העתיד. כמו כן ניתן לראות כי על אף שחקר הדתות הינו עיסוק אקדמי רב-תחומי, ניכרות בו היטב שתי פרספקטיבות דומיננטיות: הפרספקטיבה ההיסטורית והפרספקטיבה הפילוסופית. אנו מציעים לבוחרים בהקבץ לימודים זה להעשיר את לימודיהם תוך השתתפות בקורסים מגוונים הן מבחינה נושאית והן מבחינה מתודולוגית.

מסלול ללא סמינריון (16 ש"ס):

מבנה ההקבץ

ש"ס

קורסי חובה

קורסי ליבה

קורסי בחירה מתוך רשימת הקורסים

סה"כ

16

מסלול עם סמינריון (20 ש"ס):

מבנה ההקבץ

ש"ס

קורסי חובה

4

קורסי ליבה

קורסי בחירה מתוך הרשימה

סמינר או רפראט

4

סה"כ

20

* אם הסמינריון בהיקף של 2 ש"ס, יש להשלים שיעור בחירה בהיקף של 2 ש"ס מהיצע ההקבץ.

** תלמיד המעוניין בהקבץ עם סמינריון צריך לשים לב לדרישות הקדם, אשר כוללות בדרך כלל שיעור מבוא, תרגיל, ושיעור מתקדם בתחום או בתקופה בהם יינתן הסמינריון.

רשימת הקורסים