תוכנית לימודים תלת-שנתית דו-חוגי

שנה א'

היקף השעות

מיומנויות יסוד – חשיבה היסטורית. ניתן להירשם לאחת מארבע הקבוצות המוצעות.

4

"התהוותה של אירופה: משלהי העולם העתיק אל ראשית העת החדשה"קורס חובה –

2

שו"ת חובה - "ראשית העידן המודרני, המאה ה-19". ניתן להירשם לאחת משלוש הקבוצות המוצעות

4

חשוב: למי שטרם הגיעו לרמת פטור באנגלית, רצוי להקדיש מאמץ מיוחד במהלך סמסטר זה. במקרה הצורך ניתן לדחות את אחד הקורסים לשנה השנייה, לאחר היוועצות עם יועץ\צת החוג.

היקף השעות

קורס חובה – "הדת היוונית ושינויה עד ערב התנצרות האימפריה הרומית"

2

2 שו"תים לבחירה[1]

8

שנה ב'

קורס שנתי

שפה נוספת ברמת מתחילים [4]

8 ש"ס (ישוקללו כ-4 ש"ס
​במניין השעות לתואר)

היקף השעות

שיעור מגוון: שיעור מחוגי בית הספר להיסטוריה (החוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה או החוג ללימודי מזרח אסיה)

2 שו"תים לבחירה (לבחירה מתוך 8 שו"תים)[1]

8 ש"ס

שיעור בחירה בחוג

שיעור בחירה באנגלית בחוג

סמינר[2]

שנה ג'

שיעור בחירה בחוג

חיבור אישי [3]

סמינר[2]

חיבור אישי[3]

סמינר ׁׁ[2]

4 ש"ס

[1] שו"תים מהתקופה המוקדמת: יוון העתיקה, רומא העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת. שו"תים מהתקופה המאוחרת: המאה ה-19, המאה ה-20, ארצות הברית, אמריקה הלטינית. יש לבחור 2 שו"תים מהתקופה המוקדמת ו-2 שו"תים מהתקופה המאוחרת ו-1 לבחירה.

[2] יש לבחור סמינרים בשתי תקופות שונות: העת העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת והעת החדישה (המאה ה-19, המאה ה-20, ארצות הברית, אמריקה הלטינית). השלישי לבחירה.

[3] בלימודי "חיבור אישי" בתכנית יש להשלים 8 ש"ס מהאפשרויות הבאות:

- סמינר נוסף בחוג או סמינר מעשי (4 ש"ס)

- 2 שיעורי בחירה בחוג (4 ש"ס)

- קורס שפה זרה שניה ברמת מתקדמים (הקורס בהיקף של 8 ש"ס ומתוכו יוכרו 4 ש"ס בלבד. לא ניתן לקבל אקרדיטציה על סמך ידע קודם בשפה).

- קורס עריכה ותרגום (4 ש"ס)

- קורסים מלימודי תעודת הוראה (8 ש"ס)

[4] הקורס בהיקף של 8 ש"ס ומתוכו יוכרו 4 ש"ס בלבד. לא ניתן לקבל אקרדיטציה על סמך ידע קודם בשפה.