מבנה תכנית הלימודים

במסגרת מסלול זה מעמיקים התלמידים/ות את הידע בענפי הבלשנות השונים. עם זאת, התלמידים/ות אמורים לפתח התמחות בתחום מחקר ספציפי המעניין אותם.

פירוט השעות: היקף שעות הלימוד במסלול זה הוא 28 ש"ס, ובהן נכללים:

1. קורס אחד (לפחות) מבין שלושת הקורסים הבאים: (1) סמנטיקה למתקדמים (2) פונולוגיה ניסויית (3) תחביר בן-זמננו.
  2. השתתפות בקולוקוויום הבינתחומי לחקר השפה במשך שנה והרצאה על עבודת המחקר במסגרתו (ראו הגנה, בהמשך).
  3. סמינר אחד.
  4. קורסי בחירה.

דרישות שאינן נכללות במניין השעות: הדרכה אישית; שפה זרה (נוסף על אנגלית).

מעבר מהמסלול המחקרי למסלול העיוני:  עם תום שלושת הסמסטרים הראשונים של הלימודים תוכל ועדת ההוראה לשקול העברה מהמסלול המחקרי למסלול העיוני אם התלמיד/ה לא עמד/ה בדרישות הבאות:

1. חובות שמיעה בהיקף של 12 ש"ס לפחות, בציון ממוצע 90 ומעלה;
  2. הגשת הצעת מחקר לכתיבת עבודת גמר, ואישורה על ידי המנחה.

תלמידי/ות התואר השני רשאים/ות להשתתף בקורסי בחירה מחוץ לחוג העוסקים בתחום הבלשנות, באישור יועצת המ.א. של החוג לבלשנות ובאישור החוג הרלוונטי.
במסלול המחקרי רשאים/ות התלמידים/ות להשתתף בשני קורסים, בתנאי שהם רלוונטים לתחום המחקר של התלמיד/ה.

קיים שיתוף פעולה בין החוג לבלשנות לבין תוכנית הלימודים הקוגניטיביים של השפה ושימושיה.
תלמידי/ות התואר השני יכולים/ות לבחור את קורסי הבחירה מחוץ לחוג מתוך תוכנית הלימודים הקוגניטיביים, באישור יועצת המ.א. של החוג לבלשנות.