עבודת גמר במסלול המחקרי

עבודת הגמר היא חיבור במתכונת אקדמית-מחקרית. מטרתה להוכיח את יכולת התלמיד לערוך מחקר המבוסס על מקורות ראשוניים, להבין את השיח האקדמי בנושא מחקרו ולקחת חלק בשיח זה על ידי התייחסות לעמדות השונות בו, על סמך מחקרו שלו.

במסגרת הסמינריון המחלקתי יודרכו התלמידים בנושאים הקשורים להגדרת מחקר, בחירת מקורות והגשת הצעת מחקר.

יש להגיש את הצעת המחקר עד סוף הסמסטר הראשון של שנת הלימודים השנייה. הצעת המחקר נשפטת על ידי המנחה ועל ידי קורא נוסף הנקבע בהתייעצות עם הוועדה ללימודי התואר השני של החוג.

על בסיס הצעת המחקר יכתוב התלמיד את עבודת הגמר. היקפה של עבודה זו הוא כשמונים עמודים.

עבודת הגמר תוגש למזכירות החוג בשני עותקים מודפסים ובעותק דיגיטלי (דיסק און קי) שיועבר לספריה. על התלמיד למלא את טופס העלאת עבודת גמר לתואר שני למאגר העבודות הדיגיטלי ולהביאו למזכירות יחד עם עבודת הגמר.

הנחיות לכתיבת עבודת גמר ​