תנאי הקבלה

ללימודי התואר השני יתקבלו תלמידים שסיימו את לימודי התואר הראשון שלהם בציון 80 לפחות, באוניברסיטת תל-אביב או במוסד אקדמי אחר המוכר ע"י המל"ג. תנאי קבלה נוסף הוא ציון עובר בקורס טקסטים בשפה הערבית בתואר הראשון.

במקרים מיוחדים יוכלו להתקבל גם תלמידים שאינם עומדים בתנאי הקבלה הרגילים. במקרים כאלה ייתכן שיידרשו קורסי השלמה, וסיום קורסים אלה בציון 80 לפחות הוא תנאי להמשך הלימודים לתואר.

תלמידים שהתואר הראשון שלהם אינו בהיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה יידרשו לקורסי השלמה כתנאי לקבלתם, על פי תכנית שירכיב יועץ החוג לכל תלמיד באופן אישי. לאחר שישלימו קורסים אלה בציון 80 לפחות, יוכלו התלמידים לעבור למעמד של תלמידים מן המניין. לימודי ההשלמה לא ייחשבו במניין שעות הלימוד לתואר.