אודות החוג

החוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב ידוע במרחב האינטלקטואלי המאתגר והמגוון שהוא פותח עבור תלמידותיו ותלמידיו. החוג משלב את לימודי תולדות הפילוסופיה עם הקניית יסודות לחשיבה שיטתית ועצמאית. במהלך לימודי התואר הראשון, נחשפים תלמידי החוג לעושר של החשיבה הפילוסופית המערבית כמו גם לפילוסופיה של המזרח. שיעורי המבוא בשנה הראשונה כוללים תחומים שונים בפילוסופיה, כגון: מטאפיזיקה ותורת ההכרה, לוגיקה ופילוסופיה של השפה, פילוסופיה של המדע, פילוסופיה הודית ופילוסופיה סינית, פילוסופיה פוליטית ופילוסופיה של המוסר, אסתטיקה, פילוסופיה של האמנות ופילוסופיה של הדת.

לימודי התואר הראשון מקנים לסטודנטים הכרות מעמיקה עם טקסטים והוגים פילוסופים מרכזיים בתולדות המחשבה מהעת העתיקה עד לימינו. תלמידי החוג משכללים את יכולות הטיעון והניתוח שלהם, הן בכתיבה והן בדיאלוג. בשנים ב׳ ו-ג׳ התלמידים לומדים שיעורים מתקדמים וסמינרים, שמפתחים חשיבה ביקורתית, נותנים מקום לביטוי אישי ומאפשרים רכישת כלים תאורטיים להמשך ללימודים מתקדמים.