מבנה תכנית הלימודים במסלול דו-חוגי בחוג לפילוסופיה למתחילים בתשפ"א

הפקולטה למדעי הרוח מציעה דרך חדשה ללמוד לתואר הראשון.  דרך זו תעניק לסטודנטים בסיס ידע רחב ומגוון, תשכלל את ארגז הכלים השימושיים שירכשו ותחבר בין לימודים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר לבין השאיפות האישיות של כל תלמיד ותלמידה.

דרך הלימודים החדשה כוללת שלושה מרכיבים. בחלק הראשון ללימודים נחשפים הסטודנטים לעולם העשיר של מדעי הרוח דרך קורסי מגוון רחבי יריעה. במקביל, הסטודנטים זוכים לחזק את מיומנויות החשיבה, הניתוח והכתיבה שלהם, בעברית ובאנגלית, במסגרת סדנאות מיומנות.

בחלק המרכזי של התואר, הסטודנטים יעמיקו את הכרותם עם תחום אחד או יותר במדעי הרוח, תוך שהם מתקדמים באופן שיטתי מקורסי מבוא ומתודולוגיה בסיסיים עד לסמינרים. הדגש בחלק זה הוא על מצוינות אקדמית שתאפשר לטובי התלמידים להמשיך לקריירה בתחום המחקר אם יחפצו בכך.

​בחלק השלישי, יבחרו הסטודנטים כיצד הם רוצים לגשר בין לימודיהם במדעי הרוח לבין תכניותיהם לעתיד. במסגרת שעות החיבור האישי  יוכלו הסטודנטים להמשיך ולהעמיק בתחום אחד או שניים לקראת לימודי תואר שני, לשלב קורסים מתוך לימודי תעודת הוראה (ובכך להתקדם בזריזות לקראת עתיד במערכת החינוך), להשתתף בסדנאות או קורסים במרכז ליזמות (ובכך לרכוש ערכת כלים שתאפשר להם לקדם פרויקטים כלכליים, חברתיים או תרבותיים), ללמוד שפה נוספת על חשבון שעות התואר, לטעום מעולמות כתיבה, עריכה ותרגום או להתנסות בקורסים וקליניקות משלבות עשייה חברתית .

ניתן לקבל פרטים נוספים במזכירות החוג על המתווה.

שנה א'

תוכנית הלימודים לשנה א' כוללת 22 ש"ס:

לימודים הומניסטיים

ש"ס

מיומנויות יסוד: ק"מ דקארט (צמוד למבוא לפילו' חדשה)

קורס מגוון

(ניתן לבחור קורסי מגוון המופיעים בפירוט הקורסים ושאינם מחוגי הלימוד של התלמיד)

מבוא לפילוסופיה יוונית

קריאה מודרכת: פילוסופיה יוונית
(צמוד למבוא לפילו' יוונית)

מבוא לפילוסופיה חדשה

מבוא ללוגיקה

4

4 מבואות בתחומי הפילוסופיה מתוך: מטאפיזיקה ותורת ההכרה; פילוסופיה של השפה; פילוסופיה הודית; פילוסופיה סינית; פילוסופיה של המוסר; פילוסופיה פוליטית; אסתטיקה; פילוסופיה של הדת; פילוסופיה של המדע

שנים ב'-ג'

תוכנית הלימודים לשנים ב'-ג' כוללת 38 ש"ס:

לימודים הומניסטיים

קורס מגוון

(ניתן לבחור קורסי מגוון המופיעים בפירוט הקורסים ושאינם מחוגי הלימוד של התלמיד)

קורס אנגלית פוסט פטור – תלמיד שיבחר ללמוד קורס זה בחוג השני ילמד שיעור יסוד נוסף

מבוא לפילוסופיה במאה התשע-עשרה

קריאה מודרכת: המאה התשע-עשרה (צמוד למבוא)

קריאה מודרכת יום וקאנט

שיעור המשך א' בתחום שבו נלמד מבוא

שיעור המשך ב' בתחום שבו נלמד מבוא

שיעורי יסוד/ שיעורי קריאה

10

חיבור אישי

ש"ס

שיעורים: יסוד, קריאה, בחירה, קורסי יזמות, שפה זרה נוספת (במסגרת היחידה ללימודי שפות ולא כפטור)

לתשומת לבכם:

שנה ג'

תוכנית הלימודים בשנה ג' כוללת סמינריונים המאפשרים העמקה בבעיות פילוסופיות מתקדמות ו/או העמקה בהגותם של פילוסופים ספציפייים. התלמידים יכתבו ויגישו עבודה סמינריונית אחת באחד הסמינריונים ועבודת רפראט בסמינריון השני (אצל מרצים שונים). התנאי להשתתפות בסמינרים הוא קבלת ציון "עובר" בבחינת הבקיאות ועמידה בדרישות הקדם כאשר אלה מופיעות בתיאור הסמינר. אם הסמינריון בהיקף של 2 ש"ס, על התלמידים להשתתף בשיעור נוסף בהיקף של 2 ש"ס.

סמינריון א'

4  [1]

סמינריון ב'

4  [1]

פירוט השעות הנדרשות במסלולי הלימוד האחרים, חקר התודעה והקוגניציה ואופקים חדשים, מופיע בנפרד.