מסלול של לימודי מתמטיקה עם חטיבה בפילוסופיה

מסלול של לימודי מתמטיקה ושתי חטיבות מורחבות מן החוגיםכלכלה, פסיכולוגיה ופילוסופיה[1]

תיאור התוכנית ומטרותיה

מסגרת לימודים מיוחדת ויוקרתית זו מוצעת לתלמידים בעלי סקרנות אינטלקטואלית, המעוניינים להרחיב את יריעת הלימודים לתואר הראשון לקראת לימודים גבוהים. התוכנית תאפשר להם לרכוש תוך כדי לימודי התואר הראשון בסיס מוצק ורחב הן במתמטיקה והן בשני תחומים נוספים במדעי החברה והרוח. כוונת התוכנית לחזק מגמות מחקר בתחומים של מדעי החברה והרוח שבהם הרקע המתמטי הוא בעל חשיבות מכרעת.

מבנה תוכנית הלימודים

התוכנית מיועדת לתלמידים הלומדים מתמטיקה במסגרת הדו-חוגית, ובמקום לימודים בחוג נוסף לומדים בשתי חטיבות מורחבות מתוך החוגים: כלכלה, פסיכולוגיה, פילוסופיה.

תוכנית הלימודים כוללת שיעורים בהיקף של 134 ש"ס: 70 ש"ס במתמטיקה ו-32 ש"ס בכל אחת משתי החטיבות.

חטיבה בפילוסופיה:

הלימודים מדורגים, דהיינו אין ללמוד שיעור המשך לפני שיעור מבוא או במקביל לו; ההשתתפות בסמינריון בכפוף לעמידה בתנאי הקדם המפורסמים בצמוד לכל סמינר.

סה"כ 32 ש"ס בלימודי החטיבה, לפי הפירוט:

שיעורי שנה א'

מבוא לפילוסופיה חדשה

מיומנויות יסוד: ק"מ דקארט

מבוא ללוגיקה והתרגיל הצמוד

4

שלושה מתוך השיעורים הבאים:

שיעורי שנה א' ו/או שנה ב'

מבוא לפילוסופיה של המדע

מבוא לפילוסופיה של השפה

מבוא לתורת ההכרה והמטפיזיקה

2