מהכניסה ועד קבלת קביעות

מנטורינג לאנשי ונשות סגל עד השנה השלישית:
תכנית המנטורינג של הפקולטה למדעי הרוח מיועדת לחברי.ות סגל בשלוש השנים הראשונות לתפקיד.
יחסי מנטור-מנטי (מודרך/ת) טובים קשורים גם בתפקוד של המנטי וכוללים: שמירה על קשר, שאילת שאלות, בקשת עזרה ושיתוף בקשיים ולבטים. בנוסף למנטור/ית שנבחרו עבורך יש חשיבות גדולה גם ליצירת מקורות תמיכה נוספים בתוך הפקולטה או מחוצה לה. דגשים חשובים למערכת היחסים: שיתוף, דיאלוג וחיפוש מידע רלוונטי בנוגע למשאבים ולצרכים האישיים (העדפות, יכולות, תחומי עניין) כמו גם מחסומים יחודיים וסביבתיים.
התנאים החשובים הנדרשים בשלב נתון לקידום: יוזמות אוניברסיטאיות שונות, והזדמנויות למחקר ולפרסום חיוניים, למעבר מוצלח ומהנה של שלב זה.
זכרו – זהו שלב קריטי שכן בסופו מתקבלת ההחלטה האם מקבלים קביעות או לא. חשוב לדעת לווסת ולנהל את הלחצים והרגשות השליליים המלווים תהליכי נדידה מלחיצים, לשמור על הרגלי טיפול וטיפוח עצמי (self care)  כגון שינה, תזונה ספורט ומנוחה, לשמור על קשרים חברתיים תומכים, להנות מהדרך ובו בזמן לתכנן את השלב הבא – לאן אני רוצה עוד להתפתח, אילו מיומנויות הייתי רוצה לקדם, ואיזה תפקידים נוספים יכולים להיות רלוונטיים לי באקדמיה. תמונת עתיד היא משאב חשוב ומנגנון חיסון טוב בהתמודדויות שונות ובתהליכי התפתחות קריירה.
מצורפים מסמכים רלוונטיים העשויים לשמש אתכם במסגרת תהליך המנטורינג:
1.    דוח מנטורינג (למילוי ע"י המנטור/ית) >
2.    מצגת מפגש מנטורים ומנטוריות של הפקולטה >

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>