האם נוצרים למדו קבלה בתקופת הרנסנס?: בין קתולים ליהודים במאה השש-עשרה

בתשלום
האם נוצרים למדו קבלה בתקופת הרנסנס?- ד"ר יהודית וייס

​​האם נוצרים למדו קבלה בתקופת הרנסנס?- ד"ר יהודית וייס

כחלק מן השיבה למקורותיה של התרבות בתקופת הרנסנס, מוכרים לנו מספר הוגים קתוליים בולטים שגילו את תורת הקבלה היהודית, למדו את חיבורי הקבלה, כמו ספר הזוהר וספר הבהיר, ושילבו את תורות הקבלה היהודיות בתוך התאולוגיה הנוצרית שלהם. בדומה לתפיסה היהודית, אישים נוצריים רבי מעלה אלה ראו בקבלה את התורה שבעל פה האותנטית שניתנה למשה בהר סיני, אולם הם שאפו להכיר את סודותיה של הקבלה על מנת להיטיב להבין את רזיה העמוקים ביותר של הדת הנוצרית. בהרצאה נתוודע לרקע ההיסטורי והתרבותי שאפשר את צמיחתה של תופעה מרתקת זו, נכיר כמה מן המייצגים העיקריים שלה ונלמד יחד כמה מן הכיוונים התאולוגיים המיוחדים שעלו משילוב זה בין הקבלה היהודית לתאולוגיה הנוצרית בתקופת הרנסנס.

ד"ר יהודית וייס חוקרת את הקבלה היהודית בימי הביניים והקבלה הנוצרית ברנסנס במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון.

בין מחקריה ראו אור לאחרונה שלושה ספרים על הקבלה הנוצרית בהגותו של גיום פוסטל:  "שיח נוצרי-קבלי ברנסנס: גיום פוסטל וספר הזוהר" הקיבוץ המאוחד ( 2016) ", על איחוד הטבע והחסד" מאגנס (2017);  "ספר טעם הטעמים"  מאגנס (2018).

ההרצאה תתקיים ביום ג', י"ב כסלו תש"ף,  3.12.19, בנין גילמן, קומה 2, אולם 223 בשעה 16:00.