תואר ראשון - החוג להיסטוריה כללית

החוג להיסטוריה כללית מתמקד בתולדותיה של תרבות המערב באזורי התהוותה ותחומי התפשטותה החל מן העת העתיקה – תולדות יוון ורומא – דרך ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת ועד לשלהי המאה העשרים. הדגש בתוכנית הלימודים הוא על ההיסטוריה של אירופה המרכזית והמערבית, אך בעת החדשה מתרחבת היריעה ונלמדות תולדות רוסיה ואירופה המזרחית, ארצות הברית ואמריקה הלטינית.

לימודי התואר הראשון בחוג מתנהלים בשני מסלולים:

• המסלול הדו-חוגי: במסלול זה לומדים בחוג להיסטוריה כללית ובחוג לימודים נוסף. היקף הלימודים בחוג להיסטוריה כללית במסלול זה הוא 60 שעות סמסטריאליות.

• המסלול החד-חוגי: המסלול מיועד למי שמבקשים להתמקד בתואר הראשון בלימודי היסטוריה בלבד. היקף הלימודים במסלול זה הוא 120 שעות סמסטריאליות. ניתן לעבור למסלול החד-חוגי רק בסוף שנה א'. תנאי המעבר למסלול החד-חוגי הם ציון ממוצע של 90  בחוג להיסטוריה כללית וציון ממוצע של 80 בחוג השני (בתוכנית לימודים מלאה). השעות שנלמדו בשנה הראשונה בחוג השני יוכרו כלימודי השלמה (מסגרת 133), על פי אישורו של יועץ\ת החוג.

בכל אחד מהמסלולים נדרשים תלמידי החוג ללמוד שפה זרה שנייה בנוסף לידיעה הנדרשת בעברית ובאנגלית. למידע על חובות השפה בחוג יש ללחוץ כאן.

למידע העדכני ביותר על מסלולי הלימוד ועל מבנה הלימודים יש לפנות לעמוד החוג להיסטוריה כללית בידיעון הפקולטה למדעי הרוח.

להרשמה ללימודים