תואר שני - החוג להיסטוריה כללית

לימודי התואר השני מציעים התמחות והעמקה בלימודי ההיסטוריה, רכישת כלים למחקר עצמאי והתמצאות במגמות המחקריות השונות. עיקר השיעורים בתואר השני מתקיימים במסגרות סמינריות של קבוצות קטנות המכוונות לעיון מדוקדק בסוגיות היסטוריות. החוג מציע מגוון רחב של גישות מחקריות והתמחויות - היסטוריה פוליטית ותרבותית, חברתית ודיפלומטית, היסטוריה של הרעיונות והיסטוריה של המשפחה, היסטוריה של מגדר ועוד.

בפני התלמידים פתוחות 6 מגמות לימודים:

• העת העתיקה

• ימי הביניים

• העת החדשה המוקדמת

• אירופה בעת החדשה (המאות ה-19 וה-20)

• ארצות הברית

• אמריקה הלטינית

שני מסלולי הלימוד העיקריים בתואר השני הם המסלול העיוני (ללא עבודת גמר) והמסלול המחקרי (הכולל עבודת גמר).

אפשר להירשם גם למסלול לימודי צבירה (בפריסה לשנתיים נוספות).

לכל מגמה, דרישות אקדמיות ייחודיות, שעיקרן ידיעת שפות ורכישת מיומנויות הנחוצות למחקר בתחומי ההתמחות. תלמידים המבקשים להתקבל למגמה מסוימת מוזמנים להתייעץ בעניין עם יועצי המגמה.

יועצי המגמות:

העת העתיקה: פרופ' סילבי הוניגמן ((sylvie.honigman1@gmail.com

ימי הביניים: ד"ר נעמה כהן-הנגבי (naamaco@post.tau.ac.il)

העת החדשה המוקדמת: ד"ר עודד רבינוביץ (odedra@post.tau.ac.il)

אירופה בעת החדישה: ד"ר ורה קפלן (vera@post.tau.ac.il)

ארצות הברית: פרופ' מיכאל זכים (zakim@post.tau.ac.il)

אמריקה הלטינית: ד"ר אורי פרויס (opreuss@post.tau.ac.il)

למידע עדכני על תנאי קבלה ועל מסלולי הלימוד יש לפנות לעמוד החוג להיסטוריה כללית בידיעון הפקולטה למדעי הרוח.