שפות - החוג להיסטוריה כללית

למה חשוב ללמוד שפות?

מחקר היסטורי זקוק לשחזור עולמם החברתי והתרבותי, את השקפותיהם ותחושותיהם של אנשי ונשות העבר באמצעות ניתוח דבריהם. מסיבה זו אין תחליף לידיעת שפתם.

שפות בלימודי התואר הראשון

תלמידי/ות החוג ילמדו שפה זרה שנייה (מעבר לעברית ואנגלית) ברמת "מתחילים". בין השפות שניתן ללמוד : צרפתית, גרמנית, ספרדית, רוסית, ערבית, איטלקית, יוונית קלאסית או רומית (לטינית) ויוונית מודרנית.

לימודי השפה הזרה ברמת "מתקדמים" היא רשות. לימודים אלה יחשבו לשווי ערך של 4 ש"ס מלימודי החוג.

תלמידים ותלמידות בעלי ידע בשפה זרה נוספת, יוכלו להיבחן ביחידה להוראת שפות ולקבל פטור מלימודי השפה . במקום זאת ילמדו 4 ש"ס משיעורי החוג.

רצוי להתחיל את לימודי השפה הזרה בתחילת השנה השנייה.

הקורסים ביוונית קלאסית וברומית ניתנים בחוג ללימודים קלאסיים. לימודי השפות האחרות הם באחריותה של היחידה ללימודי שפות זרות באוניברסיטה

תלמידי/ות החוג למזרח התיכון ו/או החוג לשפה וספרות ערבית, יקבלו הכרה בלימודי השפה הערבית. תלמידי /ות החוג למזרח אסיה יקבלו הכרה בלימודי אחת השפות בחוג זה. תלמידי/ות החוג לתרבות צרפת, יקבלו הכרה בלימודי הצרפתית.

שימו לב: מי שנרשמים לקורס שפה ולא השלימו אותו , או לא ביטלו אותו בשבועיים הראשונים לסמסטר, יחויבו  בשכר לימוד עבור הקורס.

שפות בלימודי התואר השני

בכל מגמות הלימוד של לימודי התואר השני חובה ללמוד לימודי שפה זרה שניה עד השלמת רמת "פטור" ממתקדמים.

למגמות שונות יש דרישות ייחודיות בלימודי השפה:

1. העת העתיקה: במסלול העיוני (ללא עבודת גמר) נדרשת ידיעת הלשון היוונית או הרומית ברמת "מתקדמים". במסלול המחקרי (עם עבודת גמר) נדרשת ידיעת הלשונות הרומית והיוונית ברמת "מתקדמים" ו"פטור" בשפה מערבית נוספת.

2. ימי הביניים: במסלול העיוני (ללא עבודת גמר) נדרשת ידיעת שפה זרה נוספת לבחירה (באישור היועץ). במסלול המחקרי (עם עבודת תזה) נדרשת ידיעת השפה הרומית ברמת "מתקדמים".

3. העת החדשה המוקדמת, מאות 15–18: בשני המסלולים, העיוני והמחקרי, נדרשת שליטה בשפה מערבית נוספת לאנגלית  ברמת מתקדמים. בהתאם לנושא המחקר ייתכן לימוד של שפות נוספות.

4. אירופה בעת החדישה: בשני המסלולים, העיוני והמחקרי, נדרשת שליטה בשפה מערבית נוספת לאנגלית  ברמת מתקדמים. בהתאם לנושא המחקר ייתכן לימוד של שפות נוספות.

5. היסטוריה של אמריקה הלטינית: בשני המסלולים, העיוני והמחקרי, נדרשת ידיעת השפה הספרדית או הפורטוגלית, ברמת "מתקדמים" .

6. היסטוריה של ארצות הברית: בשני המסלולים, העיוני והמחקרי, נדרשת שליטה בשפה מערבית נוספת לאנגלית, ברמת מתקדמים .

7. חדש! התמחות בינאוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה: בשני המסלולים, העיוני והמחקרי, נדרשת שליטה בשפות מזרח אירופיות ברמת מתקדמים.