ארצות הברית

מה אנחנו באמת יודעים על ארצות הברית? למרות ההשפעה האדירה של הכלכלה, הפוליטיקה  והתרבות האמריקנית על חיינו, ההיסטוריה שלהחבויה מתחת למעטה כבד של קלישאות. לימוד מעמיק חושף את המורכבות של אמריקה כארץ של חירות ושוויוןלצד דיכוי ומוות, של הזדמנויות כלכליותלצד עוני, שיעבוד, וניצול. הקורסיםבהיסטוריה אמריקנית מתחילים בכריסטופר קולומבוס ומגיעים עד דונאלד טראמפ, ועוסקים במגוון רחב של נושאים, ביניהם גזע, מעמד, מגדר, תרבות, פוליטיקה, אידאולוגיה, ומלחמה. הםמכוונים להבנת העבר האמריקני על ממדיו השוניםוהפרדוקסים המובנים בו, ובה בעת מעניקים כלים בסיסייםלמחשבה על ארצות הברית העכשווית. הלימודים נעשים תוך שיתוף פעולה עם התכנית ללימודים אמריקניים וכוללים קורסים של מרצים אורחים מארצות הברית בנוסף לסגל הקבוע של אוניברסיטת תל אביב.

• סגל
  • מאמרים
  • מערכי שיעורים
  • ארצות הברית ברשת