אודות

החוג לספרות עוסק במחקר ובהוראה בתחומי תורת הספרות, הספרות הכללית והספרות העברית לדורותיה. זהו החוג לספרות הגדול ביותר בישראל ומתייחד בכך שהוא מארח תחת קורת גג אחת ספרויות שונות, ומציע מפגש עם חוקרות ומורים מהמעלה הראשונה, שיתופי פעולה עם יוצרות ויוצרים עכשוויים, סדנאות כתיבה יוצרת ומסלולים שונים המשלבים התמקצעות.

תכניות הלימודים המגוונות של החוג נועדו לשכלל את יכולות הקריאה, הניתוח, הכתיבה וההבעה של תלמידיו. בוגרות ובוגרי החוג לוקחים חלק במעשה הספרותי בארץ כקוראות וקוראים מיומנים, כמשתתפים בשיח הספרותי, כעורכים וכיוצרות מוערכות. רבים מתלמידי התואר השני והשלישי מצטרפים לדור חדש של חוקרים וחוקרות מובילים בתחום הספרות.