קריאת המחאה: לקסיקון פוליטי (2011 – )

ספר חדש בעריכת אריאל הנדל בהוצאת הקיבוץ המאוחד, סדרת קו אדום, 2012

עורך ראשי: אריאל הנדל
עורכים: אודי אדלמן, מיכל גבעוני, נועם יורן, יואב קני
הוצאת הקיבוץ המאוחד, סדרת קו אדום, 2012

קריאת המחאה: לקסיקון פוליטי מבקש להתמקד במה שהתרחש ברגע ייחודי בישראל בקיץ 2011: הגל חסר התקדים של פעולה אזרחית, והשינוי העמוק שהוא חולל בסדרי השפה והמחשבה.
לקסיקון זה הוא נסיון ראשון מסוגו לבחון שורת מושגים שמובניהם השגורים נפרמו והתערערו בעקבות המחאה החברתית והאזרחית. הניסיון לאתגר את מושגי היסוד המרכיבים את השיח הפוליטי הרווח השתקף כבר בסיסמה שהובילה את המחאה: "ב' זה אוהל" – שרמזה כי שינוי כללי המשחק צריך להתחיל ממחשבה מחודשת על האל"ף-בי"ת הפוליטי. המחאה שינתה את השפה ואת אופני השימוש בה, והשינוי הזה עודנו חי ובועט.
המושגים בספר הם פרי עבודתם של יותר מ-90 חוקרות וחוקרים, פעילות ופעילים, אמניות ואמנים ממגוון גישות ותחומי עניין. המאמרים ועבודות האמנות דנים בנושאים המזוהים ביותר עם אירועי המחאה, אך גם חושפים פנים מפתיעות שלהם. אין זה דיון המסכם את המחאה; הוא מציע ארגז כלים להמשך המחשבה על שינוי, על התנגדות ועל מהפכה – ולהפיכת המחשבה השאת לבסיס לשינוי וליצירת סדר אחר, צודק, שיוויוני ודמוקרטי.
קריאת המחאה: לקסיקון פוליטי הוא פרויקט של קבוצת הלקסיקון למחשבה פוליטית הפועלת במרכז מינרבה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.
את תיעוד אירוע ההשקה של הספר ראו כאן

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>